ERVARINGEN

Built Environment (BBE)
Hogeschool Utrecht

Cami Tak

Studiekeuzetraject: Na het afronden van mijn VWO in 2015 had ik geen idee wat ik wilde met mijn leven. Ik besloot een tussenjaar te nemen en te gaan reizen. Daar heb ik onder andere van geleerd dat als je zelf niks regelt, er ook niks van komt. Dus het werd een jaar werken voor mij. Open dagen bezoeken stond zeker op mijn to do lijst, maar ik had daar stiekem écht geen zin in. Ik wilde graag studeren, maar elke studie die ik bekeek leek mij helemaal niks. Mijn moeder had via via van StudiekeuzeOpMaat gehoord en kwam met het idee om mij met één van hun coaches te laten praten.
Tijdens het traject (voorjaar 2016) moest ik vragen beantwoorden over wie ik was en wat ik leuk vond. We deden dit aan de hand van oefeningen. Daarnaast heb ik een interessetest gedaan. Hieruit bleek o.a. dat constructiestudies goed bij mij zouden passen, maar er zaten ook studies bij waar ik nog nooit van gehoord had. Zo ben ik wezen kijken bij Logistiek, Werktuigbouwkunde, Ruimtelijke Ordening, Toegepaste Wiskunde en nog meer. Ik werd er al een beetje warm van, maar de juiste studie zat er voor mij nog niet bij.

Resultaat: Ik weet niet meer precies hoe het gebeurde, maar opeens kwam mijn coach met BBE (Built Environment) aan de Hogeschool Utrecht. Ik vond het fijn dat er niet alleen gekeken werd naar wat je met de studie kon gaan doen. Ik werd er ook toe gezet om te kijken welke vakken ik zou krijgen, hoeveel contacturen er zouden zijn, de verhouding man/vrouw en ga maar door.

Mijn studie gaat over: BBE is een hele brede studie waarbij je je door de jaren heen specialiseert. Het is een soort Sim-city voor volwassenen. De specialisatierichtingen liggen op het gebied van Bouwkunde, Civiele Techniek, Geodesie en Planologie.

Mijn meest favoriete vak: mijn meest favoriete vak tot nu toe was 3-D tekenen, maar ook de andere actieve vakken vond ik leuk.

Hoe gaat het in 2018: Ik heb mijn P nu gehaald. Zonder herkansingen wel te verstaan! Ik ben ontzettend blij dat ik deze studie doe. Of ik bij deze studie wil blijven laat ik voor een groot deel afhangen van mijn stage. Ik wil graag in de praktijk zien wat ik zou kunnen doen met mijn studie.

Verder heb ik afgelopen jaar meegedaan aan een filmpje over mijn studie.

MEER ERVARINGEN

Industrieel Ontwerpen, Technische Universiteit Delft

Paula van den Boer

Vrijetijds-
management,
NHTV Breda

Pien Irvine

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool
Utrecht

David van den Hil