ERVARINGEN

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool Utrecht

David van den Hil

Studiekeuzetraject: Ik wilde niet voor de derde keer een verkeerde studie kiezen, daarom koos ik er in de zomer van 2014 voor om een heel jaar uit te trekken voor een studiekeuzetraject. Ik heb met mijn coach om de twee a drie weken een gesprek van ongeveer anderhalf uur gehad.

Resultaat: Ik had twee economische studie gevolgd en zat weer in de economische hoek te zoeken. Tijdens de negen maanden studietraject kwam ik erachter dat een ‘social work’ opleiding beter bij mij paste. Dit vond ik de kracht van mijn coach, ze ging eerst kijken naar wie ik ben, wat voor hobby’s ik had en waar ik mijzelf later zag werken. Daarna gingen we het pas over studies hebben. Ik ben uiteindelijke Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) gaan studeren in Utrecht. Dit omdat ik een studie wilde gaan doen waarbij ik mensen help, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en waar er mij wordt geleerd hoe je als ondernemer te werk moet gaan.

Mijn studie gaat over: werken met mensen in groepsverband. Daarnaast richt de studie zich ook op het ondernemen van activiteiten en evenementen. Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd over hoe ik het beste een gesprek kan voeren met een cliënt, maar ook hoe ik een beleidsplan moet opstellen. Dit geeft mooi aan hoe divers mijn studie is. Ik heb veel presentaties en activiteiten gedaan waar ik erg trots op ben. Deze waren mede een succes omdat ik de ruimte kreeg om mijn creativiteit los te laten in hetgeen dat ik wilde doen.

Mijn leukste vak: Voor mijn leukste vak stond ik afgelopen week op het festival ‘deBeschaving’. We kregen een half jaar van tevoren de opdracht dat we een activiteit moesten gaan verzinnen voor op het festival rond het thema ‘offline’. We kregen een budget van €200,- en voor de rest alle ruimte om er onze eigen draai aan te geven. Dit vind ik een mooi voorbeeld van de opleiding CMV: je organiseert iets voor mensen, je werkt samen in een team, je kunt je creativiteit erop loslaten, maar je moet ook ondernemend ingesteld zijn en een resultaat neerzetten.

Hoe gaat het in 2016?
Voor het eerst ben ik aan het einde van het schooljaar nog steeds erg blij met mijn studie. Ik heb momenteel 50 studiepunten en ga dus sowieso over en ik hoor binnenkort of ik mijn laatste twee vakken ook gehaald heb. Ik kan mijn propedeuse dus nog halen. Doordat ik dit traject heb gevolgd, doe ik nu een studie waar mijn interesse ook echt ligt, wat erin resulteert dat ik ook gemakkelijker goede cijfers haal en dat voelt erg goed.

Hoe gaat het in 2018?
Heb het nog steeds erg naar mijn zin. Studie loopt goed. Momenteel bezig met een workshop over educatieve kunst en ik ga deze zomer naar Vietnam.

MEER ERVARINGEN

Pedagogiek,
Hogeschool Zeeland

Robin Free

Commerciële Economie, Hogeschool Arnhem Nijmegen

Senna Cocu

Hotelmanagement (MBO), Tio Utrecht

Puck Teunissen