ERVARINGEN

Economie en Recht (Mr. Drs. programma), Erasmus Universiteit Rotterdam

Femke Diepenbroek

Studiekeuzetraject: Volgde ik in de zomer van 2015, omdat ik heel erg twijfelde over de stad en studie. De keuze was voor mij tussen Utrecht en Rotterdam, waar ik in Utrecht economics and business economics wilde gaan doen en in Rotterdam economie en bedrijfseconomie. Waarom ik vooral twijfelde was omdat Utrecht mij de leukere stad leek en omdat ik bang was dat in Rotterdam de studie te moeilijk was voor mij.

Resultaat: Door het gesprek met de studiekeuzecoach heb ik er uiteindelijk voor gekozen om naar Rotterdam te gaan en economie en rechten te gaan doen. Ik was nog steeds bang dat ik het niet zou gaan redden, maar door het gesprek werd ik gerustgesteld en werd mij verteld dat ik niet bang moest zijn om fouten te maken. “Als je iets heel graag wilt, maar alleen bang bent dat je het niet kunt waarom probeer je het dan niet gewoon? Je kunt altijd nog iets anders kiezen.” Ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt, maar door het gesprek en de opdrachten heb ik alles goed op een rijtje kunnen zetten en zo de juiste keuze kunnen maken.

Hoe gaat het in 2016? Ik ben achteraf heel erg tevreden met mijn keuze. Ik vind de studie en de stad heel erg leuk en heb het ontzettend naar mijn zin. In het begin vond ik de overgang wel lastig aangezien alles tegelijk op je af kwam; uit huis wonen, studeren aan een universiteit en ik ben ook lid geworden van een studentenvereniging. In Rotterdam is dit vooral pittig aangezien je in je eerste jaar alle 60 punten moet halen, maar ik heb tot nu toe één vak niet gehaald en dat mag ik gewoon herkansen. Daarnaast heb ik nu mijn rechten punten al binnen dus de stress van het niet halen is ook verdwenen. Ik kan iedereen aanraden om te kiezen voor de studie die je graag zou willen doen en om niet bang te zijn om fouten te maken! Ik dacht dat Rotterdam geen leuke stad zou zijn om te studeren, maar ik zou nu nergens anders meer willen studeren.

Hoe gaat het in 2018: Inmiddels in mijn derde jaar en het gaat nog steeds heel goed.

MEER ERVARINGEN

Econometrie & Operationele Research,
Erasmus Universiteit Rotterdam

Sjoerd Baardman

Bestuurs- & Organisatie- wetenschappen,
VU Amsterdam

Matthieu Peters

Nationalism Studies (Master),
Central European University Budapest

Steef van Gorkum