ERVARINGEN

Kunstmatige Intelligentie, Radboud Universiteit Nijmegen

Leon Driessen

Studiekeuzetraject (2016-2017): Ik kwam uit een studie (HBO-Communicatie en Multimedia Design) waarvan ik dacht dat het mijn ding zou zijn, dat was het helaas niet. Niet zeker wetend wat ik dan wilde studeren ben ik maar naar een studiekeuzebegeleider gaan zoeken. Ik koos voor één van de coaches van StudiekeuzeOpMaat.

Na een fijn kennismakingsgesprek heb ik een interessetest gedaan en kreeg ik een hele lijst met wel 20 studies. Na te praten over de studies en wat onderzoek te doen kwamen er 5 studies uit: kunstmatige intelligentie, HBO-ICT, technische informatica, psychologie en creative media & game technologies. De keuzes waren bijna allemaal iets met informatica of psychologie. Na overwegen heb ik psychologie en creative media & game technologies laten afvallen.

Wat doe je dan? Meeloopdagen! Zo ben ik een dag in Enschede geweest voor technische informatica, een dag in Arnhem voor HBO-ICT en tot slot een dag in Nijmegen voor kunstmatige intelligentie. Het handige aan deze meeloopdagen was het verschil zien tussen HBO en de Universiteit.

Ik ben blij dat ik gekozen heb voor de studiekeuzebegeleiding bij StudiekeuzeOpMaat; zo ben ik op een studie gekomen waar ik eerder nooit aan had gedacht. De persoonlijke gesprekken zijn fijn omdat ik alles er lekker uit kon laten komen in een gesprek en zo kon ik goed tot conclusies komen met behulp van de begeleiding.

Resultaat: Na lang overwegen is Kunstmatige Intelligentie eruit gekomen, door de combinatie van psychologie en informatica, en mijn interesse op beide gebieden plus het feit dat de HBO studies wat te simpel leken.

Kunstmatige intelligentie aan de Radboud Universiteit is een compleet Engelse studie, het heet ook officeel Artificial intelligence. Het bestaat uit Wiskunde, Informatica, Psychologie en Robotics. Om me voor te bereiden was ik alvast mijn wiskunde gaan bijspijkeren aangezien dat een probleem kon worden, verder was ik gestart met in JAVA programmeren om daar vast kennis mee te maken.

Hoe gaat het nu in 2018?: Tot nu toe gaat alles goed. Ik heb alle tentamens gehaald en heb het erg naar mijn zin. Het is wel goed te doen, ik hoef niet de hele dag aan het werk te zijn. De universiteit bevalt me zelf ook heel erg; een hele rustige omgeving waar je volwassen behandeld wordt.

MEER ERVARINGEN

Biologie/Life
Science & Technology, Rijksuniversiteit Groningen

Huib de Jong

Industrieel Ontwerpen, Technische Universiteit Delft

Paula van den Boer