ERVARINGEN

Bestuurs & Organisatie wetenschappen aan de VU in Amsterdam

Matthieu Peters

Studiekeuzetraject: In de zomer van 2016 ontving ik een negatief bsa na twee jaar Rechten te hebben gestudeerd. Nu ik twee jaar achter elkaar een negatief BSA had ontvangen wilde ik mijn volgende stap naar een studiekeuze zorgvuldig maken. Daarnaast was er relatief weinig tijd beschikbaar en hierom koos ik voor een versneld studiekeuzetraject. Het proces duurde ongeveer anderhalve maand en begin augustus had ik mijn definitieve keuze. Dit studiekeuzeproces bestond voor mij uit verschillende onderdelen, van coaching tot verschillende testjes om uiteindelijk tot een gefundeerde keuze te komen.

Resultaat: Bestuurs & Organisatie wetenschappen aan de VU in Amsterdam.

Mijn studie gaat over: De studie heeft inhoudelijke raakvlakken met recht, economie, bestuurskunde en sociale wetenschappen. Dit maakt het een breed georiënteerde studie, wat beter bij mij past. Elke periode bestaat uit zeven weken van onderwijs. In deze periode volg je gemiddeld twee vakken met hoorcolleges en per vak soms verschillende aansluitende werkgroepen. Naast deze twee vakken is er een algemene bachelorwerkgroep waar je wetenschappelijke vaardigheden opdoet. Dit gebeurt door het behandelen en analyseren van wetenschappelijke literatuur en het maken van opdrachten.

Het leukste aan mijn studie vind ik: De studie bevat relevante maatschappelijk onderwerpen waardoor het een aantrekkelijke studie is. Door het werken aan opdrachten in groepen blijf je betrokken, wat voor mij belangrijk is.

Het lastige van mijn studie vind ik: Er zijn veel deadlines; opdrachten bijvoorbeeld die moeten worden ingeleverd elke week dan wel elke twee weken. Dit is een kwestie van gedisciplineerd te werk gaan en deze opdrachten maken om bij te blijven.

Hoe gaat het nu in 2017? Mijn eerste jaar heb ik bijna binnen, 54 van de 60 punten. Komend jaar begin ik aan mijn tweede jaar van de bachelor. Na de eerste periode moet ik een richting kiezen waar ik vakken van ga volgen. Ik moet nog beslissen of dat de kant van bestuurskunde of van organisatiewetenschappen wordt.

Hoe gaat het nu in 2018? Inmiddels heb ik mijn de punten van mijn eerste jaar binnen en is het mijn streven om mijn bachelor binnen drie jaar te voltooien. Afgelopen jaar heb ik bestuurskunde als afstudeerrichting gekozen en dit is mij prima bevallen. Hoewel de Organisatie kant ook leuke vakken kent. Desondanks mistte ik toch wat aspecten van mijn interesse in de economie. Daarom zal ik aankomend jaar tijdens mijn vrije ruimte een economische minor volgen. Zodat ik mijn masterkeuze gemakkelijker in de economische richting kan laten vallen.

MEER ERVARINGEN

Economie en Recht (Mr Drs programma), Erasmus Universiteit Rotterdam

Femke Diepenbroek

Nationalism Studies (Master),
Central European University Budapest

Steef van Gorkum

International Bachelor of Communication and Media (IBCoM), Erasmus Universiteit Rotterdam

Zazala Quist