Door Harriet van den Heuvel

Zomervakantie: tijd om even bij te komen van een druk school- of studiejaar. Je hoofd lekker leegmaken en ontspannen. Op reis gaan en even alles anders.

Misschien knaagt toch nog die ene vraag: wat ga ik studeren?

Als je de keuze nog moet maken voor het aanstaande studiejaar, lees dan nog eens een eerdere blog.

Als je komend jaar eindexamen gaat doen, is die vraag vast en zeker ook al langsgekomen.

En nu denk je misschien: ‘maar nu heb ik even vakantie’; toch kun je deze tijd ook gebruiken om juist in alle rust daarover na te denken: Wat zie ik mij zelf later doen? Waar word ik nu echt blij van?

Nog leuker is het om jouw vakantietrip hiervoor te gebruiken:

  • Op reis in een ander land: vind je andere culturen interessant? Of de specifieke gebruiken van de bevolking? Of de taal die daar wordt gesproken? Of het landschap, het klimaat, de gebouwen?
  • Op het strand: hoe beschermen wij ons eigenlijk tegen de zee? En wat gebeurt er precies op dat olieplatform daar in de verte? En wat vervoeren al die grote containerschepen eigenlijk en waar komen ze vandaan? Interessant?
  • Op de camping of in het hotel: hoe is het daar georganiseerd? Zijn er leuke dingen te doen? Is het eten lekker? Of moet je oppassen qua hygiëne? Interessant?
  • Op het vliegveld: veilig reizen: de douaniers, de marechaussee. Interessant?
  • Tijd om te lezen: de krant, de nieuws-app: is er al een nieuw kabinet? Wat voor regering is er eigenlijk in het vakantieland, is het daar democratisch? Interessant?

Kortom: laat al die indrukken eens op je inwerken en wie weet ontdek je aandachtsgebieden die je best wel heel interessant vindt.. In alle rust lekker al een stapje dichter bij je studiekeuze gekomen!

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken