Studiekeuze advies Utrecht

Studiekeuze advies in en om Utrecht

Weet je nog niet wat je wilt studeren en zit je op de havo of het vwo van het St. Bonifatiuscollege, Gerrit Rietveld College of op het Stedelijk of Christelijk Gymnasium in Utrecht? Of zit je op Broklede in Breukelen, Het Nieuwe Lyceum of de Werkplaats in Bilthoven of De Breul of het Herman Jordan in Zeist? Of ga je naar school in Maarssen, Soest, Doorn of Amersfoort? Als het je niet lukt om met je ouders, je mentor en de decaan tot een studiekeuze te komen, denk dan eens aan een studiekeuzetraject bij StudiekeuzeOpMaat!

Wat houdt een studiekeuzetraject in?

Een studiekeuzetraject bestaat uit gesprekken, opdrachten en een test. Je krijgt een brede selectie van studies waarvan jij er een aantal uitzoekt die je het meest interesseren. Die ga je verder onderzoeken. Dat doe je op internet en je gaat ook goed voorbereid naar meeloopdagen en je spreekt met studenten, docenten en studie adviseurs. Je bevindingen bespreek je met je coach, met wie je dan weer nieuwe opdrachten afspreekt. Een traject duurt zo’n twee tot vier maanden en eindigt als jij jouw studiekeuze hebt gemaakt.

Individuele coachgesprekken
Studiekeuze advies in de vorm van een of meer individuele coachgesprekken kan ook zinvol zijn als je:

  • twijfelt over de keuze tussen twee studies
  • twijfelt of je de juiste studie hebt gekozen aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, de HKU of een andere HBO of universiteit
  • wilt overstappen naar een andere studie op je Universiteit of Hogeschool
  • een alternatief zoekt voor als je wordt uitgeloot
  • moeite hebt met de keuze van een minor of master
  • tijdens deze gesprekken zet je alle zaken met je coach op een rijtje. Zo kun je een bewuste keuze maken!

Wil je meer weten dan kun je onderstaand formulier gebruiken of direct contact opnemen met onze coach in Hilversum: Saskia Luijendijk.

Locaties StudiekeuzeOpMaat

WAAR?

Je vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Vind een coach bij jou in de buurt

CONTACTFORMULIER

ZoekenOp social media
Abonneren op onze blog