Studiekeuze advies Bergen

Studiekeuze advies in en rondom Bergen NH en Alkmaar

Je zit op de HAVO of het VWO van één van de vele scholen in en rondom Alkmaar zoals bijvoorbeeld het Murmelliius gymnasium, Willem Blau, Jan Arentsz, Petrus Canisius, het Dalton College of in Bergen zoals het Berger Scholengemeenschap en de Adriaan Roland Holstschool of in Heerhugowaard zoals het Huygens - of Trinitas College en kom je niet uit je studiekeuze? Of ben je gestopt met je studie en wil je je verdiepen in een nieuwe studie? Of ben je opzoek naar een passende master?

Als je er niet uitkomt en met een frisse blik je mogelijkheden wilt onderzoeken overweeg dan een studiekeuzetraject bij StudiekeuzeOpMaat!

Wat houdt een studiekeuzetraject in?

Een studiekeuzetraject bestaat uit gesprekken, opdrachten en een test. Je krijgt een brede selectie van studies waarvan jij er een aantal uitzoekt die je het meest interesseren. Die ga je verder onderzoeken. Dat doe je op internet en je gaat ook goed voorbereid naar meeloopdagen en je spreekt met studenten, docenten en studieadviseurs. Je bevindingen bespreek je met je coach, met wie je dan weer nieuwe opdrachten afspreekt. Een traject duurt zo’n twee tot vier maanden en eindigt als jij jouw studiekeuze hebt gemaakt.

Individuele coachgesprekken

Studiekeuze advies kan ook zinvol zijn als je:

  • wel je richting weet, maar twijfelt tussen twee studies
  • een alternatief zoekt voor als je wordt uitgeloot voor de studie van je keuze
  • twijfelt of je wel de juiste studie hebt gekozen aan een Hoge School of Universiteit
  • moeite hebt met de keuze van een minor of master

In één of meer individuele coachgesprekken zet je alle zaken op een rijtje. Zo kun je een bewuste keuze maken. Ook kunnen we je helpen bij de profielkeuze.

Wil je meer weten dan kan je het onderstaande formulier invullen of direct contact opnemen met de coach van StudiekeuzeOpmaat Bergen (nh): Karin Kohnstamm

Locaties StudiekeuzeOpMaat

WAAR?

Je vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Vind een coach bij jou in de buurt

CONTACTFORMULIER

ZoekenOp social media