Studiekeuze advies Den Haag

Studiekeuze advies in en rondom Den Haag

Sta jij voor je studiekeuze en weet je nog niet wat je wilt studeren? Zit je op de havo of het vwo van het Adelbert College of het Rijnlands Lyceum Wassenaar in Wassenaar? Of zit je op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest in Oegstgeest, het Aloysius College, het Maerlant Lyceum, Gymnasium Haganum, Christelijk Gymnasium Sorghvliet, Winford, De Vrije School Den Haag, VCL, het Montessori Lyceum in Den Haag? Of op een huiswerkbegeleiding, zoals Aptroot Huiswerkbegeleiding, AFTER’S COOL Huiswerkbegeleiding, Lector Studiebegeleiding, Studiekring, I love homework of Zo Simpel Huiswerkbegeleiding? Als het je niet lukt om met je ouders, je mentor en de decaan tot een studiekeuze te komen dan kan het helpen om een studiekeuzetraject te volgen bij StudiekeuzeOpMaat Den Haag.

Wat houdt een studiekeuzetraject in?

Een traject bestaat uit gesprekken, opdrachten en een interessetest. Je krijgt een brede selectie van studies waarvan jij er een aantal kiest die je het meest interesseren. Die ga je verder onderzoeken. Dat doe je op internet en je gaat ook goed voorbereid naar meeloopdagen en spreekt met studenten en docenten. Je bevindingen bespreek je met je coach, met wie je dan weer nieuwe opdrachten afspreekt. We bekijken samen je wensen, capaciteiten en interesses en maken een matching met het studieaanbod. Een traject duurt zo’n twee tot vier maanden en eindigt als jij jouw studiekeuze hebt gemaakt.

Individuele coachgesprekken

Studiekeuze advies kan ook zinvol zijn als je:

  • twijfelt of je wel de juiste studie hebt gekozen aan De Haagse Hogeschool, TU Delft of een andere HBO of universiteit
  • wel je richting weet, maar twijfelt tussen twee studies
  • een alternatief zoekt voor als je wordt uitgeloot voor de studie van je keuze
  • moeite hebt met de keuze van een minor of master

In een of meer individuele coachgesprekken zet je alle zaken op een rijtje. Zo kun je een bewuste keuze maken.

Ook kunnen we helpen bij de profielkeuze.

Wil je meer weten dan kun je contact opnemen via het onderstaande formulier of direct met de coaches van StudiekeuzeOpMaat Den Haag: Rosalie van Luik of Adine de Planque.

Locaties StudiekeuzeOpMaat

WAAR?

Je vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Leiden, Rotterdam en Utrecht.

Vind een coach bij jou in de buurt

CONTACTFORMULIER

ZoekenOp social media