STUDIEKEUZE

Je wilt studeren aan een universiteit of hogeschool, maar welke studie is voor jou de leukste en interessantste? Het studiekeuzetraject biedt individuele begeleiding.

Zo’n traject bestaat uit 6 tot 8 gesprekken, duurt 3 weken tot 3 maanden maar eindigt pas als jij jouw studie hebt gevonden.

Uit de eerste twee gesprekken, opdrachten, een interessetest en een gedrags-assessment komen jouw wensen en kwaliteiten naar voren. Die matchen wij met een brede selectie van studies waar jij je favoriete Top 5 uit haalt. Daar ga je mee aan de slag. Je onderzoekt wat de studies inhouden, wat de toekomstmogelijkheden zijn etc. Dit doe je o.a. door gericht onderzoek op internet, goed voorbereide meeloopdagen en gesprekken met studenten uit ons netwerk. Zo ontdek je stap voor stap wat bij jou past. Goed voorbereid en gemotiveerd begin je dan aan je studie. En dat maakt jouw kans op succes groot!

In overleg kan besloten worden om aanvullend te testen naar aanleiding van een specifieke vraag, b.v. om een beter beeld te krijgen van je capaciteiten.

Maatwerk

Er is meer mogelijk dan een studiekeuzetraject.
Wil je in buitenland studeren? Dan kijken we in overleg met Bureau Buitenland waar je terecht kunt.
Ben je al eens getest of twijfel je tussen 2 of 3 studies? Dan is een kort traject vaak voldoende.
In overleg kunnen we aanvullend testen, b.v. om een beter beeld te krijgen van je capaciteiten.

Speciaal voor expat kinderen kan ons studiekeuzetraject (in het Engels) plaatsvinden via Skype en e-mail. Extra begeleiding bij de organisatorische en sociale kant is daarbij ook mogelijk.

Meer weten? Maak een afspraak met een coach bij jou in de buurt voor een vrijblijvend kennismakingsgeprek samen met je ouder(s).

WAAR?

Je vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Breda, Den Bosch, Den Haag, Driebergen, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam en Utrecht.

Vind een coach bij jou in de buurt

ZoekenOp social media