Het lijkt net of iedereen er ineens mee bezig is: ouders, ooms, tantes, buurman, buurvrouw maar ook die ene dame die je tegenkomt als je de hond uitlaat, iedereen zal ineens de Grote Vraag aan je stellen: Weet jij al wat je gaat studeren?
Er zijn natuurlijk genoeg scholieren die hier direct een antwoord op kunnen geven, maar er zijn er ook een heleboel die oprecht echt geen idee hebben wat ze willen studeren. En alsof dat niet al genoeg stress geeft, dan is de reactie die je vervolgens terugkrijgt wel reden om te stressen: Oh, weet je dat nog niet?!

Een heel jaar
Een heel jaar, zolang heb je nog de tijd om een studie uit te kiezen. Dat moet toch genoeg tijd zijn? Maar door al die vragen ga je toch ineens twijfelen: Had je het al moeten weten? Waarom weten anderen het al wel? Waarom weet jij niet wat je leuk vindt?
Langzaam komt de paniek naar boven. Voor iedereen die deze druk voelt: Geen paniek! Er zijn heel veel scholieren die bij de start van hun eindexamen jaar nog geen idee hebben wat ze willen studeren. Ga in gesprek met je ouders, met de decaan en met je klasgenoten. Samen kunnen jullie op zoek naar informatie. Ga bijvoorbeeld met een vriend(in) een studiebeurs bezoeken. Volg online webinars/proefcolleges van verscheidene studies, of ga in gesprek met studenten en vraag naar hun ervaringen.

Studiekeuze coach
En mocht dit allemaal niet baten, dan kun je altijd nog een gesprek inplannen met een van de coaches van StudiekeuzeOpMaat. Ook dit jaar staan we weer tot jullie beschikking om tot de perfecte studiekeuze te komen!
We wensen jullie allemaal een fantastisch nieuw schooljaar!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken