ERVARINGEN

Pedagogiek, Hogeschool Arnhem Nijmegen

Judith de Boer

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Ik ben het studiekeuzetraject begonnen omdat ik vastliep tijdens de studie die ik deed. Op dat moment studeerde ik HBO-Rechten en ik merkte dat dit toch niet helemaal bij mij paste zoals ik in eerste instantie had verwacht. Ik wist alleen niet goed wat ik dan wel zou willen studeren, dus daarom ben ik begonnen aan het traject.

Wat kwam er uit het traject? Hieruit kwam dat een wat socialere opleiding beter bij mij zou passen, en uiteindelijk heb ik voor Pedagogiek gekozen op de HAN.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? Deze studie richt zich op de ontwikkeling van kinderen/jongeren tot 23 jaar.

Wat vind je leuk aan je studie? Wat ik leuk vind aan deze studie is dat je niet alleen bezig bent met het kind zelf, maar ook met de omgeving. Welke invloed hebben de ouders en welke invloed heeft de sociale omgeving op de ontwikkeling van het kind.

Wat vind je minder? Wat ik minder leuk vond, is dat er voor mij te weinig uitdaging in zat. Ik wilde graag ontdekken waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan en hoe je bijvoorbeeld behandelingen kan verbeteren. Hier waren ze op de Hogeschool niet erg mee bezig, en daarom heb ik ervoor gekozen om Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren op de Universiteit. De studie zelf paste goed bij mij, alleen ik was dus toe aan wat meer uitdaging.

Hoe gaat het met je studie? Ik heb mijn HBO-Propedeuse gehaald en stap nu over naar Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/hoe kijk je terug op je keuze? Ik kijk heel positief terug op mijn keuze. Ik ben namelijk erg op mijn plek binnen deze richting en heb echt een gebied gevonden waar ik mijzelf later in zie werken.

MEER ERVARINGEN

CULTURELE EN MAATSCHAPPELIJKE VORMING (CMV), Hogeschool Utrecht

David van den Hill

International Bachelor of Communication and Media (IBCoM), Erasmus Universiteit Rotterdam

Zazala Quist

OFFICIERSOPLEIDING, KMA BREDA

Emma