ERVARINGEN

Pedagogiek, Hogeschool van Amsterdam

Wiebe Snelderwaard

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? In het najaar van 2020 heb ik contact gezocht met StudiekeuzeOpMaat. Dit deed ik omdat ik aan een studie (Leraar Geschiedenis) was begonnen die mij niet beviel en waarmee ik gestopt was. Nadat ik was gestopt zocht ik naar een studie voor het jaar daarop. Alleen kwam ik niet tot een studie waarvan ik zeker was dat die bij mij zou passen, en ik ging op zoek naar iets wat mij kon helpen in deze keuze. In het verleden had mijn zus ook moeite met haar studiekeuze en zij had hiervoor een traject gedaan bij StudiekeuzeOpMaat. Op haar advies nam ik contact op met StudiekeuzeOpmaat voor een kennismakingsgesprek en ben ik aan een studiekeuzetraject begonnen.

Wat kwam er uit het traject? Het traject bestond uit persoonlijke gesprekken en het verkrijgen van meer zelfinzicht door bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest te doen. De studie die uit het traject is gekomen is Pedagogiek. In 2021 ben ik hieraan begonnen aan de HvA.

Waar gaat de studie over die je hebt gekozen? Pedagogiek is een studie die zich bezighoudt met hoe je zo goed mogelijk kinderen kan helpen en ondersteunen in het dagelijks leven en hun gedrag.

Wat vind je leuk aan je studie? Wat ik leuk vind aan de studie is dat ik leer hoe ik anderen kan helpen, dat er een actieve stage was en dat je je door de theorie en praktijkopdrachten ontwikkelt als pedagoog.

Wat vind je minder? Wat ik minder vind aan de studie is dat ik in een klas zit met bijna geen jongens. Dit vind ik lastig omdat ik het niet gewend ben vanuit de middelbare school.

Hoe gaat het met je studie? De studie is tijdens het eerste jaar voor mij goed verlopen en ik heb mijn propedeuse gehaald. Verder voel ik mij prima op mijn plek en ga ik dus door naar jaar 2.

MEER ERVARINGEN

Econometrie & Operationele Research, Erasmus Universiteit Rotterdam

Sjoerd Baardman

Bèta Gamma, Universiteit van Amsterdam
Utrecht

Marit van den Helder

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool
Utrecht

Sofia Cola