ERVARINGEN

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool

Sofia Cola

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Ik ben begonnen met het studiekeuzetraject omdat ik niet wist wat ik wilde studeren. Met de hoeveelheid HBO studies zag ik door de bomen het bos niet meer en wilde ik mij maar gewoon ergens inschrijven. Toen mijn moeder dan ook een oproep op Facebook zag van een studiekeuzetraject, hebben wij meteen gereageerd.

Wat kwam er uit het traject? Tijdens het traject was ik al het meest geïnteresseerd in de economisch gerichte studies en heb ik mij uiteindelijk ingeschreven voor de studie Vastgoed en Makelaardij aan de Hanzehogeschool. In september 2021 ben ik daarmee begonnen.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? De studie Vastgoed en Makelaardij gaat eigenlijk over alles wat te maken heeft met vastgoed, dit gaat van omgevingsrechten tot aan het managen van een gebouw. Het eerste jaar is opgedeeld in vier blokken, waarbij je in het eerste en derde blok een groot project doorloopt met je projectgroep.

Wat vind je leuk aan je studie? Wat ik leuk vind aan mijn studie is het onderwerp. Het onderwerp vastgoed vind ik gewoon mega interessant en het houdt echt veel meer in dan wat je in eerste instantie denkt.

Wat vind je minder? Wat ik minder vind aan mijn studie is dat het echt extreem veel en lastig is en er daarom door het jaar veel afvallers waren. Dit zorgde er dan bijvoorbeeld voor dat je projectgroep soms ineens halveerde. Hiermee kwam je dan echt wel in de problemen met je opdracht. En omdat je in deze opleiding veel projecten hebt met klasgenoten, was dit toch wel een veel voorkomend probleem.

Hoe gaat het met je studie? Het gaat over het algemeen best prima met mijn studie. Ik kan helaas dit jaar niet meer mijn propedeuse halen, maar ga hoogst waarschijnlijk wel over en hoop dan ook volgend jaar wel mijn propedeuse binnen te halen.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze? Ik voel mij echt prima op mijn plek in de studie. In mijn klas kan ik het met iedereen goed vinden en door de studievereniging van mijn studie (Villa ’96) worden ook veel activiteiten aangeboden om andere mensen van de opleiding te leren kennen. Ik kijk positief terug op mijn keuze en ben ervan overtuigd dat ik deze studie ook af ga maken.

MEER ERVARINGEN

Biologie/Life
Science & Technology - RU Groningen 2010

Huib de Jong

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool
Utrecht

David van den Hil