ERVARINGEN

Commerciële Economie - Innovation, Hogeschool Arnhem Nijmegen

Senna Cocu

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Aan het einde van mijn middelbare school vond ik het heel lastig om een studie te kiezen. Ik wist niet welke richting ik op wilde, wat bij me paste en wat me ook echt aansprak. Omdat ik geen tussenjaar wilde doen en ook geen random studie wilde kiezen had ik besloten om een studiekeuze traject te volgen.

Wat kwam er uit het traject? Tijdens het traject heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb geleerd welke kwaliteiten en eigenschappen bij me passen. Wat ik leuk vind om te doen. Natuurlijk weet je dat al een beetje maar het traject heeft mij hier erg bij geholpen. Voor de rest ben ik veel te weten gekomen over andere studies. Vooral toen ik van een stuk of 30 studies moest gaan kijken wat me echt aansprak. Hierdoor zie je echt welke kanten je op kan en wat meer de richting is voor jou, dit in combinatie met de eigenschapstest krijg je steeds meer inzicht in wat jij wil.
Bij mij kwam eruit dat ik erg sociaal ben en graag met mensen samenwerk. Ook speelde de groene wereld, het milieu en de growth een factor bij mij. Hierin heb ik van de circa 30 studies de 3 beste uitgekozen. Na wat onderzoek en gesprekken op de HAN heb ik gekozen voor de Commerciële Economie - Innovatie, ofwel Business Innovation.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? Deze studie gaat voor het grootste deel over innovatie. Je wordt voorbereid op de praktijk, door opdrachten te krijgen van opdrachtgevers in het werkveld, denk aan Pathé Arnhem. Hierin werk je in groepjes samen om een innovatie advies te leveren waar bedrijven ook echt iets mee kunnen. Op deze manier leer je ook werken aan duurzamere oplossingen, wat mij weer enthousiasmeert.

Wat vind je leuk aan je studie? Zie voorgaand antwoord.

Wat vind je minder? In het begin vond ik het lastig, omdat dit een hele andere studie is dan alle andere, maar naarmate een paar projecten waren afgerond ging het steeds beter en heb ik mezelf erg ontwikkeld. Op deze manier krijg je je theorie door echt te doen en creëer je vroeg allerlei contacten in het bedrijfsleven. Je wordt dus echt voorbereid op het werkveld!

Hoe gaat het met je studie? Op het moment van typen heb ik mijn propedeuse nog niet binnen, maar het laatste project is ingeleverd en ik ben er vrij zeker van dat het een dikke voldoende is. Ik voel me echt goed bij deze studie, omdat ik mijn kwaliteiten goed kan ontwikkelen en merk dat ik echt iets kan veranderen in de wereld door middel van innovatie.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze? Dus terugkijkend op mijn keuze, ben ik heel blij dat ik deze studie heb gekozen. Het traject heeft in deze keuze een grote rol gespeeld door mijn kwaliteiten en verschillende studies in kaart te brengen. Op die manier blijf je ook veel bezig met je studiekeuze en vind je sneller wat bij jou past!

MEER ERVARINGEN

Econometrie, Rijksuniversiteit Groningen

Femke Schat

Bèta Gamma, Universiteit van Amsterdam
Utrecht

Marit van den Helder

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool
Utrecht

Sofia Cola