Kerst staat voor de deur; dit jaar geen uitbundig samenzijn met opa’s, oma’s, ooms en tantes, maar een Kerst in kleine kring.

Meer rust in huis, dat biedt ook kansen. Bijvoorbeeld voor bezinning over je toekomst:

Voor eindexamenleerlingen

Sta eens stil bij vragen zoals; Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Dit zijn lastige vragen om over je zelf te beantwoorden, maar wanneer je hier ‘ns rustig over praat met je naasten, dan kom je wellicht tot meer inzicht over jezelf en over je kwaliteiten. Een passende studie is immers niet alleen een studie die aansluit bij je interesses, maar ook bij je persoonlijkheid en bij je kwaliteiten.

Voor studenten die dit jaar zijn gestart met een studie

Is het nu een goed moment om ‘ns rustig te reflecteren op de afgelopen maanden. Sluit je studie aan bij je verwachtingen? Zit je wel op de juiste plek? Wanneer je nog geen tentamens hebt gehaald, heeft het dan zin om door te gaan, of kan je je beter nu vast richten op een nieuwe keuze voor volgend jaar?

Voor studenten die al verder zijn in hun studie

Oriënteer je tijdig op de invulling van vrije keuzevakken, of op een interessante Minor. Dit kan in de meeste gevallen zowel binnen, als buiten je eigen onderwijsinstelling. Op deze manier kan je een duidelijk eigen studiepad samenstellen. Dat geldt ook voor verplichte stages. Laat het niet op het laatste moment aankomen, maar neem nu vast de tijd om eens stil te staan bij de verschillende mogelijkheden.

Als je er tijdens het kerstdiner niet aan toe komt, bel dan volgende week ‘ns met de rest van je familie of vrienden om hierover te spreken.  Dat vinden zij vast gezellig en jij kan er je voordeel mee doen. Bovendien kom je zo ook nader tot elkaar.

Is dat niet een mooie kerstwens: Neem tijd voor bezinning en kom nader tot elkaar ❤

Alle coaches van StudiekeuzeOpMaat wensen jullie hele fijne en gezellige Feestdagen!!!

Blijf je toch nog met vragen zitten, dan helpen we je graag weer in januari.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken