door Harriet van den Heuvel

Het is bijna 1 mei: de uiterste inschrijfdatum voor een opleiding aan het Hoger Onderwijs. Voor een opleiding met een numerus fixus is de uiterste aanmelddatum 15 mei. Meld je je ná 1 mei aan, dan kun je het toelatingsrecht verliezen. Dat betekent dat de hogeschool of universiteit beslist of je nog kan worden toegelaten.

Een groot deel van de studiekiezers heeft reeds een studie gekozen en zich daar ook voor ingeschreven. Mocht je nog niet zover zijn: belangrijk is dat je een DigiD hebt aangevraagd! Het duurt 5 dagen alvorens je een activeringscode ontvangt, dus houd daar rekening mee. 

Lees nog een keer het stappenplan van StudielinkBehalve je inschrijving voor een opleiding via Studielink moet je, indien je daarvoor in aanmerking komt, apart een verzoek indienen voor studiefinanciering.

Twijfel je nog tussen een aantal studies? Bedenk dat er bij elke studie onderdelen zijn die je minder leuk zult vinden! Als je alle informatie goed hebt uitgezocht, probeer dan eens precies te achterhalen wat die twijfels nog zijn en wat precies voor jou zwaar weegt. Stel jouw laatste vragen nog aan studieadviseurs van de betreffende opleidingen. En bepaal dan: van welk studie word je echt blij? Probeer je in te beelden dat je die ene studie in die ene stad aan het volgen bent: hoe voelt dat? Belangrijke graadmeters voor de juiste keuze!

Een goed doordachte keuze maken is belangrijk. En accepteer enige onzekerheid; je kunt niet voor honderd procent alles zeker weten…

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken