Keuzes maken, vaak hartstikke lastig. Heb je een studiekeuze gemaakt, ligt de keuze voor een minor of aansluitende master alweer op de loer. En hoe moeilijker de keuze is, hoe aantrekkelijker het lijkt dat keuzemoment uit te stellen. 

Om een volgende keuze gemakkelijker te kunnen maken, is het goed bewust te studeren. Niet klakkeloos je vakken volgen, een minor kiezen omdat die toevallig goed in je schema past en je bewust zijn van waar je je in wilt en kunt bekwamen. En hoe doe je dat?Tijdens je studie kun je per vak bijhouden wat je er leuk aan vond en welke onderdelen je minder lagen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je erachter komt dat organiseren niet helemaal bij jou past, maar dat je veel plezier hebt in het doen van onderzoek en informatievergaring. Of bij economie ontdek je dat je de marketing kant minder interessant vindt dan bijvoorbeeld finance.

Ook kan een gesprek met een docent over zijn/haar vakgebied je op nieuwe ideeën brengenOf misschien volg je een vak met een student van een andere studierichting. Wellicht is het interessant met die persoon een gesprek aan te gaan over de relatie tussen zijn/haar interesses en jullie studies. Hoe zijn die zaken aan elkaar te koppelen.

Hoe dan ook: het is goed om je ook tijdens je studie op tijd te informeren, op onderzoek uit te gaan naar jouw interesses en zo je studie specifieke richting te geven. Dat scheelt je onnodige keuzestress.

En kom je er op eigen kracht niet uit, kun je je altijd door één van onze coaches laten ondersteunen. 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken