door Rosalie van Luik

Voor Vrijwel alle (aankomende) studenten is de vakantie aangebroken. Het is vast een drukke en wellicht spannende tijd geweest vol examens, tentamens, deadlines en het afwachten van telefoontjes.

Met het studentenleven in aantocht of wellicht het starten met een andere studie ben je vast al wel bezig geweest; je hebt je studie gekozen, of misschien alleen nog  maar de stad of richting. Als je er al uit bent, kun je genieten van je vakantie en je opmaken voor deze geweldige levensfase!
Mocht je er nog niet uit zijn, ligt er wat te doen in de vakantie. Ondanks dat veel scholen en universiteiten geen open dagen meer hebben, zijn er enkele instellingen die hun deuren openen. De app van tkmst
geeft je hier op een overzichtelijke manier informatie over.
Naast het bezoeken van de school of universiteit  is het belangrijk om een beeld te hebben van de inhoud van de opleiding. De naam van een opleiding roept vaak associaties op die niet perse kloppen, wat leidt tot teleurstelling en vaak zelfs stoppen met de opleiding.
Mocht het met deze tips niet lukken, kun je via onze website een coach vinden die je kan helpen naar de studiekeuze.
Als je tot een studiekeuze gekomen bent, is het zeker ook aan te raden om naar de algemene kennismakingsweek van de stad te gaan. Daar leer je medestudenten, de stad en je faculteit kennen. Je zult je sneller thuis voelen, waardoor je gemakkelijker went aan je nieuwe leven.

Rest mij jullie veel succes te wensen en een zonnige zomer!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken