Out of the box denken en studiekeuze? Wat heeft dat nu met elkaar te maken, hoor ik je denken. En toch heb je dat nodig om je studiekeuze af en toe even vlot te trekken.
Wat is out of the box denken?
Bijna iedereen kent wel dat puzzeltje met 9 punten die je dan met 4 lijnen moet verbinden. Daar word je uitgedaagd om buiten de gebaande mogelijkheden te denken. Dus eigenlijk denken aan mogelijkheden die je normaal gesproken uitsluit (ik kan dat niet studeren want ik heb het verkeerde profiel of die studie is in een stad die ik te ver weg vind). Het kan ook gaan om mogelijkheden waar je zelf niet eerder aan gedacht hebt (mijn tante kwam ineens met de studie Food Design… daar had ik nog nooit van gehoord!).
Out of the box denken als je nog helemaal niet weet wat je wil studeren
Je zit voor de site Studiekeuze123 en denkt: Help… zoveel studies!
Zoek dan eens 10 studies op waarvan je nog nooit gehoord hebt en verdiep je daar eens in. Dat kan helpen om anders naar de studies te kijken waar je al wel van gehoord hebt.
Out of the box denken als je nog twijfelt over 2 of 3 studies
Het blijft maar door je hoofd zeuren: zal ik nu psychologie gaan studeren of fysiotherapie? Je hebt de studies al vergeleken en weet wat aanspreekt van de ene en van de andere. Toch kun je niet kiezen.
Leg dan de studies eens weg en zoek 2 of 3 nieuwe studies op die je ook wel interessant lijken. Wat spreekt daarvan aan en wat zegt dat over jouw voorkeursstudies?
Out of the box denken bij een open dag
Van tevoren heb je bedacht van welke studies je meer wil horen. Toch kan het helpen om eens binnen te lopen bij een studie die je ‘echt niet gaat doen!’. Naast dat je daarvan misschien de slappe lach krijgt (ook fijn!), helpt het ook om te ontdekken wat wel echt bij jou hoort.
Out of the box denken is makkelijker als je het samen doet, dus praat met iemand als je vast zit in je studiekeuze. En als je niemand in de omgeving kan vinden denk dan eens aan de coaches van StudiekeuzeOpMaat.