Met twaalf coaches helpen wij – onder de naam StudiekeuzeOpMaat – jongeren bij het maken van hun studiekeuze.

Op Maat… wat houdt dat in?

Allereerst gaat dat over de begeleiding: we luisteren goed naar de hulpvraag en kijken hoe we onze methodiek het beste kunnen inzetten. Dat betekent dat we bij de ene klant wat langer stil staan bij het ontdekken van kwaliteiten of motivaties en bij de andere misschien wat langer bezig zijn met het finetunen van de beste match met studies. Maatwerk is er ook in de duur van een studiekeuzetraject: soms zijn enkele coachingsgesprekken voldoende en dan weer past een volledig traject beter.

Maar “op maat” gaat ook over de uiteindelijke studiekeuze: een studie die helemaal bij de jongere past. Wanneer kwaliteiten en interesses in kaart zijn gebracht en er op basis daarvan een aantal studie-aandachtsgebieden onderzocht zijn, lijkt een passende studie dichtbij. Dan volgt echter nóg meer maatwerk: wat past jou het beste?

  • Veel structuur en begeleiding tijdens het programma?
  • Klein-of grootschalig?
  • Internationaalgericht?
  • Probleemgestuurd onderwijs?
  • Veel of weinig contacturen?
  • In een bepaalde stad?

Met zo veel aanbod aan studies is het zinvol om je eigen programma van eisen te maken. Dus ook als je al heel lang weet dat je Rechtsgeleerdheid wilt studeren, is er nog veel uit te zoeken over de exacte inhoud/ vorm/ specialisatie/ stad etc. om zo een éigen keuze te maken: op maat!

En tot slot is daar ook nog de letterlijke betekenis van de term “opmaat”: de eerste maat van een muziekstuk (… je studie…): de aanzet. Het doorlopen van een studiekeuzetraject is de opmaat naar een gemotiveerde, éigen studiekeuze!  En de coaches van Studiekeuzeopmaat helpen graag bij het ontdekken aan welke specifieke kenmerken die studie moet voldoen.

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken