door Gerard Hoogerbrugge

De deadline voor het inschrijven bij veel studies nadert met rasse schreden. Voor een aantal opleidingen is de inschrijfdatum al voorbij. De meeste scholieren hebben hun studierichting inmiddels gekozen en bereiden zich voor op de laatste toetsen en het landelijk examen. De scholieren die naar het eindexamenjaar gaan en de studenten die toch niet helemaal op hun plek zitten hebben nog even de tijd om uit te zoeken waar zij precies naar op zoek zijn binnen het enorme scala van studierichtingen.

Het gaat erom dat je ontdekt waar voor jou de focus ligt in de studie en wat je er later mee zou willen gaan doen. Probeer er achter te komen waar jij enthousiast van wordt en wat je nodig hebt om ervoor te gaan. Onderzoek in wat voor omgeving jij zou kunnen gedijen, omdat het bij jouw persoonlijkheid past en waar jij je uitgedaagd kunt voelen. Ontdek wat je droom is en zet dit om in een doel. De antwoorden op vragen m.b.t. studiekeuze zijn vaak bij jezelf te vinden!

Als je voor een studie kiest, onderzoek dan wat echt belangrijk is voor je! Wat er bij je capaciteiten en interesses past en waar jij voor gaan wilt. Maak je eigen reis en kies bewust en weloverwogen én vanuit je hart. Kom je er (nog) niet uit, ga dan in gesprek met een deskundige. Wellicht kom je daarmee ook tot jouw eigen inzicht.

De studiecoaches van StudiekeuzeOpMaat helpen je graag om jou in je hart te laten kijken en je jouw focus te laten vinden.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken