Mila zag het niet meer zitten!

Ze had al zo vaak haar motivatie brief en cv gestuurd naar bedrijven die een vacature hadden of die een traineeship aanboden. Eigenlijk was ze maar een beetje in het wilde weg aan het solliciteren, ze had geen idee waar ze het moest zoeken. Moedeloos werd ze ervan. Want om uiteindelijk uitgekozen te worden moest ze wel heel veel stappen doorlopen: gesprekken, assessments, filmpjes maken, selectiedagen in een groep en ga zo maar door.

Soms waren er wel 6 rondes!  En vaak viel ze halverwege al af.

Mila is afgestudeerd in Communicatie- en Informatie-Wetenschappen, een brede studie waar je veel verschillende kanten mee op kunt.

Omdat het een universitaire studie is wordt er tijdens de studie geen stage gelopen. Dat was extra lastig voor Mila; want hoe kon ze aan de informatie komen die ze nodig had om een keuze te maken? Ze had er geen idee van wat de mogelijkheden waren op de arbeidsmarkt

Om efficiënt te kunnen solliciteren is het belangrijk te weten waar je naar op zoek bent. Het is fijn om even rustig te bedenken wat goed bij je past, dan kun je dat tijdens de sollicitatiegesprekken ook echt uitstralen. En dat enthousiasme en die doelgerichtheid wordt dan weer herkend door degene met wie je praat

Ik heb gemerkt dat de nieuwe test die wij aanbieden: de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) al een enorme sprong in de goede richting kan zijn. Onze coaches kunnen met de PPA- test jongeren die op het punt staan te gaan werken, of al aan hun eerste baan begonnen zijn antwoorden geven op vragen als:

Hoe neem ik beslissingen?

Waar krijg ik energie van?

Wat zijn mijn sterke punten?

Wat motiveert mij?

Welke eigenschappen kunnen mij belemmeren?

Word ik gedreven door resultaat?

Heb ik een ondersteunende – en service gerichte houding?

Ben ik iemand die het liefst met en voor mensen werkt?

Welke taak en werkgebieden passen het beste bij mij?

Wat is mijn gedrag in een werksituatie?

Mila kwam bij mij voor een test en een paar gesprekken. Voor Mila was het fijn om zich te realiseren wat haar drijfveren waren in relatie tot werk. Zodat ze zich tijdens een sollicitatiegesprek voor een baan die echt klopte met wat zij zocht, niet constant hoefde af te vragen wat de potentiele werkgever wilde dat ze zou antwoorden.

Na het doen van de PPA-test volgt een gesprek waarin de eerste stap gemaakt kan worden naar een doelgerichte sollicitatie. Natuurlijk is het het mooist als er dan nog een paar gesprekken volgen waarin wij kunnen helpen met het verder onderzoeken van de ideale match, maar dit is niet verplicht: de test kan los afgenomen worden.

Verder kunnen we helpen bij het selecteren en lezen van vacatures, het opstellen van documenten zoals brieven en cv’s en het voorbereiden van gesprekken.

En Mila? Die heeft een baan, nog niet meteen haar droombaan, maar ze weet wèl wat die droombaan is en ze heeft ook een stappenplan hoe ze daar moet komen!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken