Door Saskia Luijendijk en Daniëlle Ladan 

StudiekeuzeOpMaat breidt uit met twee nieuwe collega’s: Saskia Luijendijk en Daniëlle Ladan zijn onze nieuwe studiekeuzecoaches. Saskia voor Utrecht en Daniëlle voor Leiden en omgeving. Afgelopen januari zijn zij begonnen met de interne opleiding van StudieKeuzeOpMaat en sindsdien begeleiden zij scholieren en studenten met hun profiel-, studie en masterkeuzes.

Saskia Luijendijk (Utrecht)

Met veel plezier ben ik gestart als studiekeuzecoach bij deze fijne club. Ik vind het geweldig om jongeren te begeleiden en met ze te praten over hun interesses en kwaliteiten. Bovendien is het erg fijn om samen te werken met de andere coaches van SOM: we leren van elkaar en maken gebruik van elkaars kennis, kunde en netwerk. Ik zet in mijn gesprekken mijn werk- en levenservaring in, maar vertrouw ook op gesprekstechnieken uit de Motiverende Gespreksvoering, Oplossingsgericht coachen en ACT (Acceptance & Commitment Training), die ik geleerd heb van Sergio van der Pluijm in zijn erkende (tweejarige) opleiding van Bureau Bewezen Effect. De combinatie van de grondige methodiek van SOM en deze gesprekstechnieken is wonderlijk effectief en erg prettig om mee te werken, zowel voor mezelf als voor de studiekiezer. Ik creëer een veilige sfeer waarin alles bespreekbaar is en waarin de studiekiezer aan het roer staat.

Daniëlle Ladan (Leiden)

Na mijn studie Geschiedenis werkte ik in diverse functies in het onderwijs. Ruim 15 jaar begeleidde en adviseerde ik studenten van de Universiteit Leiden met uiteenlopende kwesties. Studenten die extra vakken wilden gaan volgen of van studie wilden veranderen. Met veel plezier coach ik scholieren en studenten met het zelf ontdekken van het pad dat bij hen past. Het traject van StudiekeuzeOpMaat biedt hiervoor houvast, structuur en veel positiviteit. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast scholieren zijn over hun uiteindelijke keuze en ook gemotiveerd om er een succes van te maken. Ook tijdens de studie kan ik studenten helpen met studiebegeleiding op maat.

Van de jongeren die ik nu coach zijn twee scholieren aan het einde van hun studiekeuzetraject. Binnen drie maanden zijn zij gegaan van ‘geen idee wat ik wil gaan studeren’ naar een eigen studiekeuze. Hierdoor zijn zij allebei zeer gemotiveerd om in september met hun studie aan de slag te gaan. Echt superleuk!
Door mijn eerdere carrière heb ik veel kennis en ervaring van het Hoger Onderwijs. Tijdens het traject besteed ik ook veel aandacht aan alles om het studeren heen: de stad, het studentenleven, minoren, stages, keuzevakken en allerlei praktische zaken. Alles komt uitgebreid aan bod. Ook de komende periode kun je starten met een studiekeuzetraject. Een studie kiezen is een proces. Dus begin lekker op tijd en kom langs voor een kennismaking. Ook als je wilt wisselen van studie, na een negatief Bindend Studie Advies, als je nadenkt over master of als je wat extra begeleiding wilt tijdens jouw studie. Maak een afspraak, je bent van harte welkom!

Landelijk team van coaches

De studiekeuzecoaches zijn verspreid over het hele land. We komen regelmatig bij elkaar om ervaringen en kennis uit te wisselen en daardoor zijn we een bijzonder hecht team. Hiernaast bezoeken we met elkaar Hogescholen en Universiteiten zodat we goed op de hoogte blijven van de nieuwste opleidingen en andere ontwikkelingen.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken