De scholen zijn voor je gevoel nog maar net begonnen maar zit je in 5 HAVO of 6 VWO dan wordt het tijd om je serieus te oriënteren op de vervolgstappen na je eindexamen. Ook al staat je hoofd er helemaal niet naar en duik je in de eerste perikelen van het komende eindexamen, bedenk dat dit nog maar het begin is. Straks is de druk veel hoger en is er nauwelijks nog tijd voor toekomstgerichte beslommeringen.

Vandaar dat de meeste universiteiten en hogescholen de eerste ronde Bachelor dagen in oktober en begin november organiseren. Dit is vrij snel dus: schrijf je in!!

Hoe zien de Bachelor dagen eruit?

Presentaties van opleidingen vinden zowel fysiek op de desbetreffende onderwijsinstellingen als online plaats. Bovendien zijn er mogelijkheden om te gaan proef studeren of Webinars (vaak in de vorm van colleges) te volgen.

Het is informatief omdat je uitleg krijgt over de inhoud en opbouw van de studie en je vragen kan stellen aan medestudenten en docenten. Bovendien kan je de sfeer van de universiteit, het gebouw en de stad proeven, soms worden er zelfs studentenfeesten georganiseerd voor aankomende studenten.

Voor wie?

Bachelor dagen zijn voor iedereen die graag een vervolgstudie aan een Hoge School of Universiteit wil volgen.

Het is fijn als je je al enigszins georiënteerd hebt en weet welke richting je op wilt of bijvoorbeeld nog twijfelt tussen een paar studies of de stad.

Dit is het moment om de puntjes op de i te zetten.

Hoe bereid je je voor op de open dag?

Allereerst: schrijf je zo snel mogelijk in, de capaciteit is beperkt en deze dagen worden meer en meer bezocht (ook met ouders). Wil je meerdere steden of onderwijsinstellingen bezoeken maak dan een goede planning en zet ze in je agenda.

Bedenk van tevoren vragen die je tijdens de presentatie wilt stellen zoals over de inhoud van de studie, het aantal contacturen, de samenstelling van het programma, welke masters erop aansluiten en/of in welke beroepscategorie je uiteindelijk terecht kunt komen.

Het leukste van alles is dat je op zo’n dag ook met de studenten, medewerkers en studieadviseurs kunt praten.

Vragen over huisvesting, het bruisende studentenleven en wat de stad nog meer te bieden heeft kunnen allemaal bijdragen tot een overwogen keuze!

Waar vind ik de data van de open dagen?

Voor een goed overzicht ga je naar:

 https://bachelors.nl/open-dagen/

of naar de website van  Studiekeuze123:  i https://www.studiekeuze123.nl/open-dagen

En natuurlijk op de websites van de universiteiten en hogescholen die je graag wilt bezoeken!

Hier nog wat artikelen over hoe je je het beste kan voorbereiden op de open dagen:

https://www.examenoverzicht.nl/examen-informatie/vervolgstudie/open-dagen

https://www.hbostart.nl/hoe-helpen-open-dagen/

https://www.studiekeuze123.nl/wat-ga-jij-kiezen/artikel/hoe-bereid-ik-me-voor-op-een-open-dag

Kom je er niet uit? Dan ben je altijd welkom bij één van onze coaches.

Succes en veel plezier!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken