De persconferentie van Rutte en de Jonge afgelopen vrijdag loog er niet om: Corona besmettingen lopen in hoog tempo op, bestaande regels worden aangescherpt en zullen strenger gehandhaafd worden.

Vooral onder jongeren en studenten treft men de ‘Corona-brandhaarden’ aan.

Deze groep bij uitstek blijkt zich moeilijk aan de regels te kunnen houden, zij verlangen naar sociale interactie na maanden van online werken en veel thuis zitten.

Als gevolg van dit zijn er ook nog nooit zoveel aanmeldingen geweest voor studentenverenigingen, ruim zestienduizend studenten hebben zich aangemeld, een stijging van bijna 50%., wist de LKvV (Landelijke  Kamer van Verenigingen) te melden

Een studentenvereniging is bij uitstek de plek waar je nieuwe vrienden kan maken.

Gelukkig kunnen ontgroening- en kennismakingsactiviteiten wel plaats vinden maar in afgeslankte en gecontroleerde vorm. Strenge regels en nauw overleg met GGD en gemeentes kunnen helaas toch niet voorkomen dat de besmettingen fors oplopen onder deze groep jongeren.

Bijzonder knap is het hoe onderwijsinstellingen snel inspelen op het geven van ‘hybride’ onderwijs (half fysiek, half online), fysieke colleges of werkgroepen met een klein aantal en de rest online.

Ook zullen bijna alle komende voorlichtingsactiviteiten virtueel georganiseerd worden. Ongelofelijk jammer voor de scholieren die zo graag de sfeer van hun toekomstige hogeschool of universiteit willen proeven of even met een student willen praten.

Maar er zijn ook voordelen aan deze nieuwe vorm van voorlichten:

-je hoeft niet kilometers te reizen om een kijkje te nemen

-er worden veel meer mogelijkheden geboden door de opleidingen om met studenten te chatten

-proef studeren kan ook online

-voorlichtingswebinars van studies worden meer en meer gegeven

-op Instagram en Facebook zijn ook veel initiatieven te vinden om met studenten in contact te komen zoals ‘studentenvoorscholieren’ en ‘studiekeuze_stress’, ‘studiekeuze123’ en ‘Studie?!’

Informeer jezelf goed over de data van de open dagen want die komen er snel aan en schrijf je tijdig in!

 Goede sites voor overzichten van de opendagen zijn:

Bachelors.nl

HBOstart

Universiteit-start

Qompas

Studiekeuze123

Succes en als je er niet uitkomt kan je altijd contact opnemen met één van de coaches van Studiekeuzeopmaat bij jou in de buurt.

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken