Vanwege het coronavirus zijn veel voorlichtingsactiviteiten op Hogescholen en Universiteiten afgelast. Begrijpelijk maar vervelend als je nog druk bent met je studiekeuze en je nu niet in de praktijk kunt gaan verkennen en ervaren.

Wat kun je doen om alsnog veel informatie in te winnen over studies?

Bezoek de website van opleidingen en verken de inhoud van de studie, de opbouw, de mogelijke specialisaties, beroepen etc. en bekijk daarnaast eens de éxtra informatie zoals in deze voorbeelden:

  • filmpjes om de sfeer van een opleiding te proeven
  • linkjes op websites om met een student te chatten
  • ervaringen van studenten
  • filmpjes over projecten die je in je studie kunt verwachten

En verder:

  • Ga online proefstuderen; bekijk dit voorbeeld bij TU Delft: docenten en studenten laten je zien welke vakken je in het eerste jaar kunt verwachten en waar je naar toe werkt in je bachelor. In een proefstudeermodule ga je bijvoorbeeld een probleemanalyse maken.

Hogeschool Leiden heeft een leuke “realitycheck’ bij hun opleidingen: klopt jouw beeld van de studie met de werkelijkheid?

Als de informatie inmiddels wel duidelijk is, blijf je misschien zitten met de vraag of de studie bij jóu past. Kijk als voorbeeld eens naar deze uitgebreide informatie van de Radboud Universiteit Nijmegen: of de studie Rechten iets voor jou is; zeer nuttige info! Ook andere Hogescholen en Universiteiten geven dergelijke informatie (‘iets voor jou?”)

En er zijn zelfs leuke filmpjes om een idee te krijgen van een stad als studentenstad! Dus makkelijk als je er nu even niet kunt gaan kijken.

Hopelijk komt er in de nabije toekomst toch nog een mogelijkheid om wél naar een voorlichtingsbijeenkomst te gaan.

De coaches van StudiekeuzeOpMaat helpen je graag bij het kiezen van je studie en begeleiden ook via Face Time of Skype. Wel zo makkelijk nu!

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken