Het zijn roerige tijden, waarin veel anders is dan we ‘gewend’ zijn, een situatie die we niet eerder hebben meegemaakt.

Voor (aankomende) studenten zijn het ook spannende tijden. Daarom vinden we het belangrijk om de informatie die gegeven is op een rijtje te zetten.

Aankomende studenten:

  • de meeste open dagen zijn afgelast, universiteiten en hogescholen doen inspanningen om toch informatie te verschaffen. Sommige instellingen verzorgen de open dag online, andere zullen de open dag verplaatsen. Kijk op de website van de betreffende opleiding om te lezen hoe zij aankomende studenten toch willen voorzien van informatie.
  • De aanmelddatum van 1 mei is een maand verlaat, naar 1 juni
  • Ook de studiekeuzechecks zijn nu anders, houd je mail in de gaten (ook je spam) en de websites van de betreffende opleiding om op de hoogte te blijven.

Probeer je zoveel mogelijk ook op andere manieren te oriënteren, bijvoorbeeld door gesprekken met studenten aan te gaan, de informatie die al op de website staat te lezen en waar het kan, contact op te nemen met de instellingen.

Studenten:

  • Studenten die door het coronavirus en bijbehorende maatregelen hun BSA niet halen, krijgen een uitgesteld BSA. Het BSA zal worden uitgesteld naar het volgend studiejaar. Studenten kunnen hierdoor doorstromen naar het tweede jaar en krijgen de mogelijkheid om de BSA-norm te halen in studiejaar 2020/2021. Universiteiten stellen zelf richtlijnen op vast te stellen welke studenten dit betreft.
  • Universiteit Leiden zal alle colleges digitaal geven en de tentamens gaan door.
  • Mocht je in financiële problemen komen, kijk op www.duo.nl om te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn, je kunt wijzigingen maken bij mijnduo.

Bronnen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs/vragen-over-hoger-onderwijs

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/19/bindend-studieadvies-voor-studenten-uitgesteld-bij-vertraging-door-coronavirus

https://www.vsnu.nl/nl_NL/nieuwsbericht/nieuwsbericht/569-informatie-over-coronavirus-in-relatie-tot-universiteiten-update-19-maart.html

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken