door Alice Boreel

Nu de krokussen en narcissen zich weer laten zien, is de tweede ronde Open Dagen van de universiteiten en hogescholen gestart. Je kunt op de algemene informatiemarkt vragen stellen aan studenten en docenten. En er zijn presentaties van de verschillende studies. Schrijf je daarvoor snel online in bij de betreffende instelling, want bij veel populaire studies is het al snel vol!

Alle Open Dagen vind je op: Studiekeuze123, hbostart, universiteitstart en de sites van de instellingen zelf. Ga goed voorbereid naar zo’n Open Dag. Hoe je dat doet lees je in deze Blog.

Op Open Dagen kun je je meestal inschrijven voor Meeloopdagen: je wordt dan gekoppeld aan een student die jou die dag meeneemt naar colleges en/of werkgroepen. Ook kun je Proefstuderen waarbij je met een groepje scholieren een programma over de opleiding volgt. Allebei leuk en nuttig om de sfeer te proeven en een indruk te krijgen van de inhoud van de studie!

Tegenwoordig kun je bij veel universiteiten ook online proefstuderen. Deze webklassen of mini-moocs duren 3 tot 6 weken waarbij je opdrachten doet en zelfs een beoordeling krijgt na afloop. Kijk bijvoorbeeld eens bij Groningen die voor bijna alle studies webklassen heeft. Ideaal als je (nog) in het buitenland woont of geen vrij kunt krijgen van school.

Kortom, er zijn weer genoeg mogelijkheden om je te oriënteren voor een goede studiekeuze. Dus: erop af!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken