Heb je het idee dat je niet de juiste studie doet? Als je eerstejaars bent en je denkt over stoppen, maak dan gebruik van de 1 februari-regeling. De overheid komt je dan tegemoet door kosten van studenten-OV en eventuele aanvullende beurs kwijt te schelden. Zie deze link hoe dit werkt.

Een zee van tijd

Ben je daadwerkelijk gestopt dan heb je ineens een zee van tijd. Enerzijds heerlijk. Toch een soort van tussenjaar. Hoe leuk! Eindelijk tijd om te reizen en/of geld te verdienen of  vrijwilligerswerk op te pakken. Al of niet in het buitenland.

Anderzijds kun je makkelijk verzanden. Hoe ga je je dagelijks leven invullen? Er is ineens zoveel keuze wat je kunt gaan doen. En heb je eigenlijk wel goed afscheid genomen van je studie? Voelt het misschien dat je gefaald hebt? Hoe ga je daarmee om? Nog iets… wat ga je na de zomervakantie doen? Toch weer studeren? Maar wat dan?

Tijd voor een pas op de plaats

Als je merkt dat je verzand raakt, dan is het handig om hulp te vragen. Niemand kan jouw leven leiden, maar anderen kunnen wel met je meedenken over jouw mogelijkheden. Zowel op de korte termijn (werk vinden of reis plannen) als op de lange termijn.

Met name met de lange termijn helpen wij als studiekeuzecoaches je graag verder!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken