VOOR SCHOLEN

Het zoeken naar een passende studie start op school. Een goede begeleiding door decanen en mentoren is daarbij belangrijk. De coaches van StudiekeuzeOpMaat kunnen daarin ondersteuning bieden.

  • START MET JE STUDIEKEUZE (individueel)
  • STUDIEKEUZE-WORKSHOPS (in groepen)

Hieronder worden beide toegelicht.

START MET JE STUDIEKEUZE

Speciaal voor leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO bieden wij hulp bij de start van hun studiekeuzeproces door middel van een persoonlijk coachingsgesprek van 1 uur op school. De coaches komen naar school voor de gesprekken (NB: alleen op school bij meerdere aanmeldingen, anders bij de dichtstbijzijnde coach van StudiekeuzeOpMaat). De coördinatie van de gesprekken ligt bij de school.

Hoe ziet Start met je studiekeuze eruit?

Voorbereiding door leerling
De leerling krijgt per e-mail drie opdrachten om thuis te maken: een vragenlijst, een erkende interessetest en een opdracht over talenten waarbij ook ouders betrokken worden.

Gesprek
De coach bestudeert de ingeleverde opdrachten en dan volgt een persoonlijk gesprek met de leerling (1 uur). De gemaakte opdrachten zijn de leidraad; de talenten en interesses worden nader uitgevraagd. Indien gewenst kunnen ouders bij het gesprek aanwezig zijn.

Resultaat
Aan het einde van het gesprek geeft de coach enkele studies of studierichtingen mee, passend bij de interesses en talenten. Hiermee kan de scholier gericht vervolgstappen zetten in het studiekeuzeproces.

De kosten voor Start met je studiekeuze zijn € 250 (incl. btw), inclusief de test en voorbereiding door de coach.

Studiekeuze-workshops op scholen

Met deze workshops willen we leerlingen een inspirerend en afwisselend dagprogramma bieden. Het doel is om de leerlingen inzicht te geven in wat er allemaal bij komt kijken om tot een studiekeuze te komen, maar vooral om hen te prikkelen en motiveren om met hun toekomst aan de slag te gaan.

Voor wie? Voor leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO.

Hoe? Op één dag kunnen drie of vier verschillende workshops worden verzorgd voor groepen van maximaal 15 leerlingen. De workshops duren ongeveer 1 à 1,5 uur en hebben elk een andere vorm en inhoud. We zetten werkvormen in die creativiteit aanwakkeren, analytisch denken in gang zetten, voldoen aan de informatiebehoefte en die meer op interactie tussen de leerlingen gericht zijn (samen ontdekken).

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Hoe doorloop ik het studiekeuzeproces?
  • Wie ben ik?
  • Wat vind ik belangrijk en interessant?
  • Wat kan ik op internet uitzoeken over de studies die ik overweeg?

In overleg kan er ook voor een andere inhoud worden gekozen.

Door wie? De workshops worden gegeven door ervaren studiekeuzecoaches van StudiekeuzeOpMaat.

Bent u geïnteresseerd in deze workshops, dan komen we graag met u in contact en bieden we u vrijblijvend een offerte aan.

Locaties StudiekeuzeOpMaat

WAAR?

Je vindt ons in Amsterdam, Arnhem, Bergen, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Rotterdam en Utrecht.

Vind een coach bij jou in de buurt

ZoekenOp social media