Door Karin Kohnstamm

Vorige week hadden wij, collega’s van StudiekeuzeOpMaat, het voorrecht om te vergaderen op de Technische Universiteit Delft. Minimaal 4 keer per jaar komen alle coaches samen om het laatste nieuws op de studiemarkt te bespreken, onze methodiek onder de loep te nemen en te kijken of we nog beter in behoeften kunnen voorzien.

Altijd zeer goed om elkaar weer te zien, nieuwe inzichten te krijgen en te beseffen hoe fijn het is dat je met een groep werkt die overal voelsprieten heeft.

Maar nog leerzamer is dat we deze vergaderingen altijd op een Universiteit of HBO instelling plannen. De middag wordt gereserveerd voor een uiteenzetting van deskundigen en krijgen we een rondleiding door de gebouwen. Zo zien we de studenten in hun leeromgeving en proeven wij de sfeer van de opleiding.

Zo ook bij de TU Delft. Na een uitgebreid verhaal over de universiteit kregen we een rondleiding van een studente Bouwkunde op haar faculteitsgebouw. Hoewel ze eerstejaars was voelde ze zich er als een vis in het water.

En wat een gebouw! Het wordt ook wel BK City genoemd. Oud en nieuw lopen gesmeerd in elkaar over. Nieuw zijn de overkapte binnenpleinen, open, licht, hoog en stoer industrieel vormgegeven. Een knal oranje aula en loungebanken maken het voor de 4000 mensen die hier studeren en werken een geweldige plek om presentaties te geven en te horen.

Vooral het maquette atelier, waar de architectonische ontwerpen op verkleinde schaal 3d in elkaar gezet worden, is een indrukwekkende werkplaats, waar het gonst van de creativiteit.

De oude leslokalen om de pleinen heen (het gebouw was voorheen bestemd voor scheikundestudenten) zijn nu goed uitgeruste studio’s met tekentafels en collegebanken. De open opzet maakt het voor studenten makkelijk om met elkaar in contact te komen en vrienden te maken. Dit is natuurlijk maar één van de vele gebouwen die de TU telt.

 

De TU Delft heeft acht faculteiten in drie domeinen en 16 Bachelor opleidingen:

Science met als Bachelor opleidingen:

TNW: Technische Natuurwetenschappen, Nanobiology, Moleculair Science & Technology, Life Science & Technology.

EWI : Electrotechniek, Technische Wiskunde en Technische Informatica

 

Engineering met als bachelor opleidingen :

CiTG : Civiele Techniek en Geowetenschappen,

L&R : Luchtvaart en Ruimtevaarttechniek

3mE : Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek, Klinische Technologie

 

Design

IO : Industrieel Ontwerpen IO,

BK : Bouwkunde

TBM : Technische Bestuurskunde

 

Wil je je oriënteren op een technische studie aan de TU Delft dan kan je je inschrijven voor de open dagen op 23 of 26 oktober door hier op te klikken.

Vereisten om een studie aan de universiteit van Delft te kunnen starten is wel een N&T profiel (of een gelijkwaardig diploma) liefst met goede cijfers voor Wiskunde B en Natuurkunde.

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken