Door Deirdre van Schaardenburg

Een paar keer per jaar bezoeken de coaches van StudiekeuzeOpMaat een opleidingsinstituut, om zo nog beter op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Zo waren wij vorige week op bezoek bij de Haagse Campus van Universiteit Leiden, waar een aantal internationaal gerichte studies gehuisvest zijn.

Het bijzondere van zo’n werkbezoek is dat wij in de gelegenheid worden gesteld de programmamakers van de studies intensief te spreken en zo alle ins en outs te weten komen, om zo nog beter geïnformeerd te raken dan alleen door de website van de diverse opleidingen. Bovendien kunnen wij op zo’n dag met eigen ogen zien en en voelen hoe de sfeer daar is.

En dat merk je meteen. In Den Haag is de Campus groots en internationaal. Geen oud gebouw met tochtige gangen en kleine gangetjes, maar een groot modern kantoorachtig gebouw, midden in het hart van Den Haag. Op loopafstand van diverse Ministeries en het Binnenhof, maar ook van de vele internationale organisaties  die Den Haag telt. Denk o.a. aan het Internationaal Gerechtshof, Europol, en afdelingen van Unesco,  Mensenrechten,  Vluchtelingen organisaties etc.

Op deze Campus worden  3 Engelstalige  Bachelor opleidingen aangeboden.

Sinds September dit jaar is de Bachelor Security Studies  (Faculteit Governance and Global Affairs) gestart met 120 studenten, samengesteld uit 21 nationaliteiten. Een unieke Engelstalige studie die zich focust op de thema’s  veiligheid  en beveiliging van individuen, organisaties, bedrijven en landen. Gezien de internationale veiligheids-issues, is dit een complexe internationale aangelegenheid. Studenten worden aan de hand van actuele cases als  “Syrië & Irak” en “de kernrampen in Fukushima” uitgedaagd oplossingen te zoeken voor complexe problemen.

Lees hierover ook in een eerdere blog.

International Studies (Faculteit Geesteswetenschappen) is een andere brede Engelstalige Bachelor die zich meer op de cultuur van een specifiek land (of landengroep) richt. In deze studie leer je vanuit diverse invalshoeken zoals geschiedkundig, economisch, politiek en cultureel, een land beter te begrijpen. In je 2e jaar kies je een area/land en ga je de bijbehorende taal leren.

De derde Bachelorsopleiding in Den Haag is de Engelstalige International Relations & Organisation (Faculteit Sociale Wetenschappen).  Vroeger was dit een specialisatie van de studie Politicologie, nu een zelfstandige Bachelor. In deze studie ga je meer vanuit een politiek en diplomatiek oogpunt kijken naar onderwerpen als veiligheid en politieke verhoudingen in de wereld.

Tijdens de lunchpauze kwamen wij in gesprek met een Nederlandse en een internationale student. Zij hadden het zeer naar hun zin in Den Haag en zouden er niet over peinzen om in Leiden op kamers te gaan en hier te studeren. Den Haag heeft alles, het wordt er steeds gezelliger en krijgt meer studentenallure!

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken