door Alice Boreel

Security Studies is bijna uniek in de wereld: alleen in Australië bestaat sinds een paar jaar iets vergelijkbaars. Het is een brede studie die focust op alles wat onze veiligheid in gevaar kan brengen van natuurrampen tot bedreigingen door mensen zoals internationaal terrorisme of cyberaanvallen. Het is een Engelstalige Bachelor van de Universiteit Leiden, maar de leslocatie is Den-Haag, waar te meeste Engelstalige studies van de Universiteit Leiden gevestigd zijn.

Je bestudeert complexe en grensoverschrijdende veiligheidsvraagstukken in een groep met internationale medestudenten. De studie is in het Engels en heeft een interdisciplinair karakter. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een casestudy over de tsunami- en kernreactorramp in Fukushima college van een professor uit Delft over de technische aspecten van kernenergie en van een docent van een medische faculteit over de gevolgen van radioactieve straling op onze gezondheid.

Er zijn voldoende Mastermogelijkheden na deze Bachelor. Universiteit Leiden garandeert doorstroming naar de Master Crisis & Security Management.

En de baankansen? Omdat de studie nog moet starten is daar nog geen ervaring mee maar volgens de universiteit is er grote behoefte aan breed opgeleide academici in het veiligheidsdomein. Denk aan consultancy, risk management en de overheid.

 

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken