Mijn dochter Nina is student verpleegkunde bij Hogeschool in Holland, duaal student en dat wil zeggen dat ze haar werk in het Alkmaarse Noordwest ziekenhuis combineert met haar studie.

Van dichtbij heb ik dus gezien wat dit voor haar inhoudt. Ze woont in Amsterdam, haar dienst in Alkmaar begint om 7.15 : vroeg opstaan dus. Haar eerste opleidingsplek was op de longafdeling die al snel de Covid – afdeling werd, ik hoef hier denk ik niet veel aan toe te voegen, het was heel pittig.

Gelukkig vindt ze haar opleiding en het werk wat ze doet geweldig. Dat helpt want gemotiveerde verpleegkundigen zijn heel hard nodig.

De opleiding tot verpleegkundige lijkt aan populariteit te winnen. De Hogeschool van Amsterdam had in Mei 12,7 procent meer aanmeldingen dan voorgaande jaren. Bij Hogeschool In Holland was dat 28 procent.De toenemende interesse in de  opleiding heeft te maken met de coronacrisis. Er zijn grote tekorten in de zorg, dus dat geeft baanzekerheid. Dat is heel prettig in tijden van economische onzekerheid. Bovendien heeft het coronavirus heel duidelijk gemaakt hoe belangrijk goede zorg en verpleegkundigen zijn. Het is een vitaal beroep.

Maar wat weten studiekiezers nou echt van het vak verpleegkunde?

Om wat meer kennis over het vak uit te dragen kregen Nina en haar klasgenootje Daphne de opdracht om als ambassadeurs van het beroep iets te maken of te organiseren. Zij maakten een podcast die hier te beluisteren is:

PODCAST WHAT THE NURSE ?!?

 

Als je meer wilt weten kun je  hier nog een informatief artikel  lezen over allerlei aspecten van het beroep en de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken