door Maarten Kerkhofs

Wat is nou eigenlijk de definitie van komkommertijd? En waarom noemen we dat zo? Worden er echt in deze periode komkommers geteeld? Of is het inderdaad dat er niks (online) te beleven valt? En wat doen mensen dan rond deze tijd als ze niet op vakantie zijn? Ik kan je in ieder geval mijn antwoord geven in combinatie met StudiekeuzeOpMaat….

Komkommertijd betekent volgens wikipedia: “komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn.”

De digitale bibliotheek Nederland (dbnl) omschrijft het als: “de slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als de komkommers rijp zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is.

Wikipedia vraagt zich ook af waar dit woord vandaan komt maar is daar niet helemaal zeker over, ze komen met verschillende voorbeelden, maar wat maakt het uit, want het is komkommertijd en wie leest deze blog nou?

Daar wil ik eigenlijk op verder bouwen, wie leest onze blog en misschien nog wel net zo belangrijk, wie leest onze facebook pagina? Sinds een paar maanden beheer ik samen met een collega de facebook pagina. Wij zijn alle HBO’s en Universiteiten gaan liken, alle blogs door gaan zetten naar deze pagina en sinds een paar weken vragen wij onze studenten die klaar zijn om een soort beoordeling of reactie op de facebook pagina te zetten.

Resultaat? Zie het overzicht hieronder (kwaliteit kon niet beter, maar het gaat om de kleuren)

overzicht_facebook

Het is geen geheim, iedereen kan zien hoeveel mensen onze pagina hebben geliked, iedereen kan zien wie onze blog liked en deelt. Leuk is om te zien hierboven dat ik sinds week 27 geen blogs meer heb gepost op de facebook pagina en wat gebeurt er?

De blauwe lijn groeit niet meer en blijft gelijk (totaal aantal likes van de pagina), de paarse en rode nemen af (aantal betrokken personen en nieuwe likes) en de groene lijn daalt als een gek. (totaal bereik die week). Dus waar we mee bezig waren had dus wel degelijk zin. Alleen nu is mijn vraag aan jullie, wat zouden wij nog meer kunnen doen? Ik kreeg de volgende tips van een student die ik coachte.

  • Meer likes
  • Updates
  • Goede huisstijl
  • Grappige feiten

Vandaag had ik een eindgesprek met een andere student en die wilde graag een cijfer geven, maar dat kan met dit type pagina niet. Dan maar een berichtje achterlaten? Ook gaf hij aan als tip dat hij wel wilde inchecken, op die manier komt op zijn Facebook te staan dat hij is ingecheckt bij mij in Breda. Dus dan toch maar van type pagina veranderen? Stof in ieder geval om over na te denken tijdens deze komkommertijd.

Misschien een niet heel interessante blog m.b.t. het kiezen van een studie, maar ach, het is komkommertijd en wie weet heb jij die gouden tip wel voor ons waardoor we meer mensen kunnen bereiken via Facebook en op die manier onze kennis door middel van onder andere de blogs te delen. Ik zou het graag van je willen horen, je mag mij altijd mailen: maarten@studiekeuzeopmaat.nl of een berichtje achterlaten op onze Facebook pagina 😉

Fijne vakantie nog!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken