door Deirdre van Schaardenburg

In de mei-maand staat de natuur in bloei… en zo is het ook met mijn klanten die na een intensief studiekeuzetraject, vol overtuiging hun studie kiezen. Alsof knoppen openbarsten… zo stralen ze energie, zelfvertrouwen en plezier uit om met de studie van hun keuze te gaan starten in september.

Er staan veel eindgesprekken gepland met ouders in deze maand. Tijdens dit laatste gesprek komt alles samen. De jongere vertelt aan de hand van alles wat hij/zij heeft ontdekt over zichzelf en over de bestudeerde studies, hoe ze tot hun uiteindelijke studiekeuze zijn gekomen.

Met grote regelmaat blijkt dat veel van wat er tijdens onze gesprekken aan bod is gekomen nog nieuw is voor de ouders. En dat deze het heel erg leuk en interessant vinden om te horen hoe hun kind uitgebreider kan reflecteren en vertellen.

Het eindgesprek is ook een goed moment waarop nog eventuele valkuilen onder de loep genomen kunnen worden. Wat betekent het voor je planning als je ervoor kiest om op kamers te gaan èn wellicht ook lid van een studentenvereniging wilt worden.

Het is ook een moment van afscheid. Mijn taak als studiekeuzecoach voor deze jongere zit er op. Ik ben blij dat ik hem of haar heb kunnen begeleiden in deze belangrijke fase van hun leven.

Daarna wordt het voor mij óók spannend of mijn klantjes succesvol zijn in hun studie. Daarom volgen mijn collega’s en ik de studieresultaten en kunnen we gelukkig concluderen dat met 86% studie succes, de resultaten van onze klanten ver boven het landelijk gemiddelde liggen.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken