door Alice Boreel

In het eerste jaar houden wij een vinger aan de pols bij onze studiekiezers: hoe gaat het met ze, is de studie wat ze ervan verwachtten, zijn ze goed geland in hun nieuwe stad en lukt het met de tentamens?Het eerste checkmoment is rondom Kerst. Mocht de studie onverhoopt tegenvallen of zijn er andere factoren waardoor succes uitblijft dan bieden we een kosteloos terugkom gesprek. Misschien zijn er nog mogelijkheden om door te zetten of is het toch beter om te stoppen vóór 1 februari, want dan mag je dezelfde opleiding volgend jaar opnieuw starten. En als je de studiefinanciering stopzet, hoef je een eventueel aanvullende beurs en de OV-kaart niet terug te betalen.

Het tweede checkmoment is in deze periode van de laatste (her)tentamens. Ook voor ons een spannende tijd! Halen ‘onze studenten’ hun BSA of zelfs hun propedeuse?

We hopen natuurlijk op enthousiaste reacties en positieve resultaten. Maar soms lukt het toch niet om genoeg punten te halen om door te mogen naar het tweede jaar. Ook dan ben je welkom om te komen praten over een studie-switch.

Ook na het eerste jaar houden we dikwijls contact met onze studenten. Van een aantal vind je een verhaal met hun ervaringen op onze site. Daarin vertellen ze onder andere wat hun favoriete of juist lastige vakken zijn.

Met een aantal oud-klanten blijft het contact nog jarenlang, tot en met hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Sjoerd die na zijn bachelor Econometrie net zijn scriptie voor de master Quantitative Finance heeft ingeleverd.

Voor al die eerstejaars die nog hard moeten werken voor hun laatste BSA- of propedeuse-punten: heel veel succes! En voor daarna: een heerlijke zomer!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken