Het is bijna kerst, een tijd die velen van ons doorbrengen met de hele familie.

De hele familie: dat betekent ook die tante, oom, nicht en neef die je al maanden niet meer hebt gezien! Zij willen natuurlijk allemaal weten hoe het met je gaat. Het voelt alsof iedereen er ineens mee bezig is, en van iedereen krijg je die ene vraag: “Weet jij al wat je gaat studeren?”.

Er zijn natuurlijk genoeg scholieren die hier direct een antwoord op kunnen geven, maar er zijn er ook een heleboel die echt nog geen idee hebben wat ze willen studeren. En alsof dat niet al genoeg stress geeft, dan is de reactie die je vervolgens terugkrijgt wel reden om te stressen: “Oh, weet je dat nog steeds niet?! Kaats in plaats daarvan de bal eens terug en gebruik dit moment om te praten over hun ervaringen op het gebied van studeren en werken, wie weet word je zo nog op een idee gebracht!

GEEN PANIEK!

Je hebt nog bijna 5 maanden de tijd om je keuze te maken. Dat moet toch genoeg zijn? Maar door al die vragen ga je toch ineens twijfelen: Had je het al moeten weten? Waarom weten anderen het al wel? Waarom weet jij niet wat je leuk vindt?
Langzaam komt de paniek naar boven.

Voor iedereen die deze druk voelt: Geen paniek!

WAT KUN JE DOEN?

Er zijn nog veel scholieren die nu nog geen idee hebben wat ze willen studeren.

Maak eens een gratis interessetest op Icares.

Ga in gesprek met je ouders, met je klasgenoten en maak een afspraak met de decaan van je school. Samen kunnen jullie op zoek naar informatie.

Ga eens met een vriend(in) een studiebeurs bezoeken, volg online webinars/proefcolleges van verschillende studies, of ga in gesprek met studenten en vraag naar hun ervaringen.

Hou alleen wel de deadline voor numerus fixusstudies in de gaten: voor 15 januari moet je je hiervoor opgeven.

En mocht dit allemaal niet baten, dan kun je altijd een kennismakingsgesprek inplannen met een van de coaches van StudiekeuzeOpMaat. Ook in het nieuwe jaar staan we weer tot jullie beschikking om tot de perfecte studiekeuze te komen!

We wensen jullie allemaal een fantastisch nieuw jaar!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken