Sinds een jaar leven we in een totaal andere wereld dan daarvoor. Als studiekeuzecoach en meer algemeen coach voor jongeren, hoor ik dagelijks hoe ingewikkeld deze periode is. Ik ben dan ook van mening dat de jongeren het meest te lijden hebben onder de corona maatregelen.

Ik luister naar jullie en hoor jullie zeggen dat er niks te beleven valt, dat jullie dagen op je kamer zitten, dat jullie weinig contact hebben met anderen en als er al contact is, dat dat veelal bestaat uit in gesprek zijn in plaats van dat je iets onderneemt, zoals we dat vroeger zo gewend waren en normaal vonden.

Verbinding met anderen
Terwijl ik naar jullie luister, denk ik terug aan een lezing die ik twee jaar geleden had van James Wallman. Hij vertelde dat de weg naar geluk  bestaat uit verbinding maken met anderen en daar kom je door dingen mee te maken (met elkaar), door ervaringen. Dus je maakt iets mee, belt een ander op of spreekt ermee af en vertelt het aan de ander, je lacht erom en het wordt een mooie herinnering en je voelt je gelukkig. Als we niks meer meemaken hebben we elkaar weinig te vertellen. En dat is waar we nu in zitten… we maken weinig mee… en dan zitten we tegenover elkaar… te praten over de situatie en hoe absurd en stom het is.

Samen dingen doen
Op weg naar huis denk ik terug aan de dag en wat er door jullie gezegd werd. Als wat hierboven staat klopt, is de weg naar wat meer zingeving en blijdschap dingen samendoen. Ik weet echt dat dit geen life changing dingen (kunnen) zijn, er is op dit moment geen life changing iets te noemen, het zijn de kleine dingen die het zullen doen… dus…

Ga samen koekjes bakken, of wat dan ook bakken
Speel spelletjes
Doe aan karaoke
Maak een legpuzzel
Ga sleeën

Ga wat dan ook doen, maar doe iets en doe het het liefst samen met iemand anders!

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken