door Adine Tjeenk Willink

Leren hoe je je eigen geluk kunt beïnvloeden. Positief en met zelfvertrouwen in het leven staan! Vrijdag jl was ik vereerd te gast te zijn bij een bijzonder en sprankelend geluksdiner. De avond stond in het teken van Stichting Gelukskoffer. Gelukskoffer heeft een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma (Nederlands- en Engelstalig) ontwikkeld voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool, met als doel kinderen te leren over leiderschap en geluk. De Gelukskoffer richt zich op een positieve emotionele ontwikkeling van het kind zelf, in feite het proces dat vooraf gaat aan sociale interactie. De filosofie erachter is simpel: kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van positief denken en de maakbaarheid van geluk hebben meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Twee zusjes, Clara den Boer en Anke Appel,  hadden ooit een droom. Zij fantaseerden  drie jaar geleden ‘Wat zou het mooi zijn als we op school kinderen kunnen leren dat ze uniek zijn, ze leren dat ze zo goed mogelijk worden wie ze echt zijn. Dat ze het waard zijn om gelukkig te zijn. Dat we kinderen hun prachtige kwaliteiten kunnen laten zien, kinderen positief stimuleren waardoor ze de wereld  met zelfvertrouwen tegemoet kunnen treden.”

Aan de keukentafel zijn ze begonnen en ze hebben navolging gekregen. Veel mensen vonden dit een belangrijk en leuk idee en hebben hen gesteund in woord en daad, met geld en middelen.

Dit diner was bedoeld als dankjewel naar al die mensen, en om zoveel mogelijk geld  in te zamelen om hun uiteindelijke doel te verwezenlijken, namelijk het lesprogramma kunnen geven op alle basisscholen in Nederland. Wat met vereende kracht van talloze vrijwilligers is gestart wordt nu een professionele organisatie met goed opgeleide gelukstrainers. En dat kost nu eenmaal geld!

Wat mij trof deze avond, naast het totale programma van leuke speeches, optredens van Zende, Aisha (The Voice Kids), en Brace was de bevlogenheid en het enthousiasme van de twee zusters en hun team. Hartverwarmend!

Verder vind ik bijzonder hoe zij het woord Geluk hebben gedefinieerd in termen van gedrag. Wat onmiddellijk de wat zoete klank van Geluk neutraliseert, wel zo prettig en aards.

Daarnaast raakte mij de positieve klank in alles, het je richten op waar je goed in bent en niet altijd op hetgeen waar je moeite meehebt , en wat je zou moeten verbeteren!

Neem een kijkje op de website:  www.gelukskoffer.nl en laat je inspireren door wat de stichting doet en verder van plan is en de creativiteit die ervan af spat. StudiekeuzeOpMaat is partner geworden, wellicht jullie ook!?

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken