ERVARINGEN

Fysiotherapie, Hanzehogeschool Groningen

Brech Slotemaker

Studiekeuzetraject: In de winter van 2016 ben ik het studiekeuzetraject ingegaan. Ik heb dit gedaan omdat ik echt niet wist wat ik wilde doen. Ik zag door alle open dagen, folders en bomen het bos niet meer. Door dit traject kreeg ik een beter inzicht in waar mijn interesses liggen. Ik vond namelijk alles leuk. Er kwam naar boven dat vooral medische studies mij lagen.

Resultaat: In september 2017 ben ik gestart met Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Mijn studie gaat over: Het leren over het bewegen van de mens en hoe je mensen kan helpen als ze klachten hebben met bewegen.

Mijn leukste vak: Medisch Biologisch, dan zie je hoe het lichaam functioneert. Je leert over alle processen in het lichaam: zenuwstelsel, hersenen, hart/long ziektes. Daarnaast vind ik ook het vak O&B (Onderzoek & Behandeling) heel leuk. Dan krijgen we een echte patiënt voor onze neus en moeten wij die onderzoeken en behandelen met hulp van een docent.

Mijn lastigste vak: Medisch Biologisch omdat dat soms over hele complexe dingen gaat.

Hoe gaat het na je eerste jaar? Heel goed. Tot nu toe heb ik alles gehaald en we worden ook erg gemotiveerd door onze docenten omdat ze zo gepassioneerd praten over hun vak.

Hoe gaat het nu in 2022? Ik kan vol trots zeggen dat ik mijn bachelor heb afgerond aan de Hanze hogeschool. Ik heb in totaal drie hele leuke stages mogen lopen bij Praktijk Deen, UMCG Beatrixoord op de niet aangeboren hersenletsel afdeling en bij Fysiomed. In september ben ik begonnen met mijn baan bij Praktijk Deen. Hier ga ik elke dag met veel plezier heen en ik leer nog steeds elke dag nieuwe dingen. Aankomende periode ga ik mij voornamelijk oriënteren welke kant ik op wil gaan binnen de fysiotherapie. Op dit moment liggen mijn interesses bij kinderen, neurorevalidatie en handtherapie.

MEER ERVARINGEN

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool
Utrecht

David van den Hil

Geneeskunde, Universiteit
Utrecht

Anouk

Biologie/Life
Science & Technology, Rijksuniversiteit Groningen

Huib de Jong