ERVARINGEN

Bos- en Natuurbeheer, Hogeschool van Hall Larenstein

Isabel

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Sommige mensen weten precies wat ze willen. Anderen hebben moeite met beginnen aan een studiekeuzetraject of vinden niet wat ze leuk vinden. Ik ben een persoon die juist een enorm brede interesse heeft. Al in de vierde klas ben ik begonnen met studies selecteren en open dagen bezoeken. Toch kwam ik er niet uit en dit zorgde ervoor dat ik in de zesde klas nog steeds niet wist wat ik wilde gaan doen. Ik ben toen halsoverkop begonnen met Logopedie in Nijmegen, maar toch bleef er een gevoel van twijfel aan mij knagen. Daarom had ik besloten een studiekeuzetraject te starten om te kijken of ik de goede keuze had gemaakt of dat het toch beter is iets anders te gaan doen.

Wat kwam er uit het traject? Het traject voor mij was vooral teruggaan naar de studies die ik nog over had op mijn lijstje. Ook ging ik kijken naar wat ik juist wel en juist niet leuk vond aan Logopedie. Ik kwam erachter dat de studie Bos- en Natuurbeheer veel beter bij mij aansloot en ik hier ook veel enthousiaster van werd dan van Logopedie. Daarna gingen we kijken wat er dan beter bij mij paste, ofwel de HBO-richting, ofwel de universitaire richting. Uiteindelijk bleek dat HBO op dit moment veel beter bij mij past.

Waar gaat de studie over die je gekozen hebt? De studie is een vierjarige bachelor waarin je je gaat verdiepen in alle facetten van bos en natuur. Hierbij moet je denken aan zaken als ecologie, bodemkunde, plantensoorten-kennis maar ook begroten, recreatie en nog veel meer.

Wat vind je leuk aan je studie? Wat ik vooral leuk vind, is dat je binnen de studie nog je eigen draai eraan kan geven door een specialisatie te kiezen die jij interessant vindt.

Wat vind je minder? Wat ik het minst leuk vind qua vakken zijn toch begroten en aankoop en beheer. Dit is niet waarom ik de studie ben gaan doen, maar het hoort er natuurlijk wel bij. Daarentegen krijg je heel veel kennis van de natuur mee en als ik nu buiten loop zie ik een bos heel anders dan hoe ik er eerst naar keek. Soms heel vermoeiend voor mensen die met mij mee gaan en alle fun facts moeten aanhoren.

Hoe gaat het met je studie? Na het eerst jaar gaat het goed. Ik heb niet alles gehaald, maar dat kan ik volgend jaar nog herkansen. Ik ga gewoon verder met mijn studie en me focussen op een specialisatie keuze maken.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze? Ik merk dat ik helemaal op mijn plek ben in deze studie. Ook de mensen die op de opleiding zitten passen goed bij mij. Ze zijn allemaal uniek, maar we delen allemaal dezelfde passie en liefde voor de natuur. Ik denk dat ik geen betere keuze had kunnen maken en ben heel blij dat ik dit traject heb afgerond.

MEER ERVARINGEN

Biologie/Life
Science & Technology - RU Groningen 2010

Huib de Jong

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool
Utrecht

David van den Hil

Vastgoed en Makelaardij (BBE), Hanzehogeschool Groningen

Sofia Cola