ERVARINGEN

Podium en Evenemententechniek, IAB Utrecht en daarna Informatica Associate Degree, Avans Den Bosch

Nick Weijers

Studiekeuzetraject: Ik ben een studiekeuzetraject gestart in de zomer van 2012 tot aan de zomer van 2015. Eigenlijk waren dit twee trajecten. Het eerste traject ben ik begonnen omdat ik even helemaal niet meer wist welke richting ik op moest nadat ik al twee HBO studies had geprobeerd waarbij het mij niet gelukt is om door het eerste jaar te komen. Na dit eerste traject ben ik een studie Communicatie & Multimedia Design gaan doen aan de Avans in Den Bosch. Deze studie zou het helemaal zijn, maar helaas heb ik ook bij deze studie het eerste jaar niet gehaald op één studiepunt. Vervolgens heb ik een tweede traject gevolgd bij StudiekeuzeOpMaat en daar kwam het volgende uit:

Resultaat: Ik ben een studie Podium- en Evenemententechniek gaan doen aan het IAB in Utrecht. Dit is een particuliere opleiding van één jaar waarbij ingegaan wordt op de praktische kant van audio- & belichtingstechniek. Nadat ik deze opleiding afgerond had ben ik als freelancer gaan werken in de theatertechniek en heb ik een aantal keer gewerkt voor een theater in de buurt. Dit vond ik erg leuk om te doen. Echter hadden zij niet heel vaak werk voor mij en ergens anders aan de slag komen bleek lastig. Het werk dat er wel veel was, was sjouwwerk en dat had ik ondertussen wel gezien. Door mijn ervaringen van dat jaar werken kwam ik erachter dat ik toch meer bezig wil zijn met techniek èn computers en dat daar mijn passie ligt en stiekem altijd al gelegen had. Ik had het stilletjes aan een beetje opgegeven nadat ik de eerste keer een studie Informatica niet gehaald had. Vervolgens heb ik mij bezig gehouden met het leren van een aantal programmeertalen en vreemd genoeg (maar niet heus) vond ik dit erg leuk om te doen. Daarom heb ik besloten om opnieuw een studie Informatica te gaan volgen, maar dan een Associate Degree (AD). Deze worden vanaf het leerjaar 2017/2018 voor het eerst aangeboden bij de Avans in Den Bosch.

Hoe gaat het nu in 2018?: Op het moment van schrijven zit ik in de laatste periode van de opleiding en ik heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ga eindelijk eens met plezier iedere dag naar “school” en heb het idee dat ik iets doe waar ik me in thuis voel. Op dit moment in de opleiding heb ik gekozen tussen de specialisaties Audiotechniek en Lichttechniek en ik heb voor Audiotechniek gekozen, omdat ik al mijn hele leven bezig ben met muziek en dit ook de reden was dat ik deze opleiding heb gekozen. We hebben nog één periode te gaan, daarna is de opleiding afgerond en kan ik aan het werk. Aan de ene kant vind ik het wel heel spannend om aan het werk te gaan, maar aan de andere kant heb ik er ook ontzettend veel zin in. Vooral het werken met en voor bekende artiesten lijkt me enorm leuk om te doen. Ik heb denk ik mijn plekje een beetje gevonden na heel veel jaren zoeken.

MEER ERVARINGEN

Rockacademie, Fontys Tilburg (na vooropleiding Music Production)

Bastiaan van Vuuren

International Bachelor of Arts & Culture Studies (IBACS), Erasmus Universiteit Rotterdam

Rosanna Bervoets

Informatiekunde, Universiteit Utrecht

Eise de Vries