ERVARINGEN

mbo Hotelmanagement, Tio Utrecht

Puck Teunissen

Studiekeuzetraject: In 2017 heb ik een aantal gesprekken gehad bij StudiekeuzeOpMaat. Eerst kwam daar een opleiding bij Schoevers uit, maar de opleiding die ik gekozen had ging niet meer door. Toen moest ik snel handelen, maar wist niet echt wat ik moest doen. Mijn coach heeft me toen geholpen met het zoeken van geschikte scholen en Hogeschool Tio sprak mij het meeste aan.

Resultaat: In september 2017 gestart met Tio mbo Hotelmanagement.

Mijn studie gaat over: Mijn studie gaat over alles binnen hotel en horeca en het omgaan met mensen.

Mijn leukste vak: Mijn leukste vakken zijn de praktijkvakken, zodat je het goed kan toepassen tijdens je stage. Bijvoorbeeld: VTM (alles wat met het restaurant en eten/drinken te maken heeft), koken (zo leren we hoe het is voor de keuken om onder druk te werken). Ik loop nu stage op Curacoa en hierna is mijn eerste jaar voorbij. Dit is ook de eerste stage die ik heb gedaan. Tio biedt hele mooie stages en ik ben ook ontzettend blij dat ik via mijn coach bij deze school terecht ben gekomen. Ik heb niet zo veel moeite met het niveau van Tio, maar je moet alles wel in 2 jaar afronden. Het is dus best veel stof verdeeld over 2 jaar. Naast de normale lessen heb ik geholpen met open dagen. Als je MBO doet is het verplicht om een aantal uren te helpen om vervolgens over te kunnen gaan naar het tweede jaar. De lessen beginnen om 9:00 uur en stoppen om 18:30. Het is niet zo dat je elke dag van 9:00 uur tot 18:30 uur op school zit. Er wordt veel gewerkt in blokuren, zodat je het meeste tijdens de les kan maken en niet meer veel thuis hoeft te doen. Ik woon nog wel thuis, maar dat is prima te doen met de trein. Van Arnhem naar Utrecht is 55 minuten en van het station naar school 10 minuutjes lopen. Kan je ook met de bus doen. Het is dus prima te doen om heen en weer te reizen.

Hoe gaat het na het eerste jaar? Nu ga ik mijn tweede en tevens laatste jaar in en moet ik nog één stage lopen. Ik weet nog niet waar, maar wil wel weer naar het buitenland. Ik weet nog niet wat ik ga doen nadat ik mijn diploma heb, maar daar kan ik nog over nadenken.

MEER ERVARINGEN

Vrijetijds-
management,
NHTV Breda

Pien Irvine

International
Leisure Management, NHTV Breda

Rik

Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Hogeschool
Utrecht

David van den Hil