ERVARINGEN

Facility Management, Haagsche Hogeschool

Teuntje Berrevoets

Met welke reden ben je het studiekeuzetraject begonnen? Toen ik mijn profiel gekozen had (E&M) was ik op Internet op zoek gegaan naar studies om te kijken welke studies me interessant leken voor na mijn eindexamen, maar er waren zoveel studies en veel studies leken me wel een beetje interessant, zodoende kon ik er geen keuze uit maken.
Mijn moeder had toen een keer van een buurvrouw gehoord dat haar dochter bij StudiekeuzeOpMaat was geweest en zij was daar heel enthousiast over dus toen wilde ik het ook proberen.

Wat kwam er uit het traject? Uit het traject kwam dat o.a. de studie Facility Management goed bij mij paste. Deze studie sprak mij meteen ook erg aan en ik ben toen bij een aantal verschillende HBO’s gaan kijken.

Waar gaat de studie over? De studie Facility Management houdt zich bezig met de optimale werk- verblijfs- en zorgomgeving.

Wat vind je leuk aan je studie? De positieve punten van mijn studie zijn dat alle theorie die gegeven wordt ook gelijk wordt toegepast in de praktijk waardoor je het sneller begrijpt. We hebben veel projecten en bijna geen tentamens en de lesdagen zijn fijn ingedeeld. Je hebt 4 halve dagen les en/of werkgroepen en 1 dag vrij voor zelfstudie.

Wat vind je minder? Ik zit in een nieuw curriculum waardoor mijn jaar “proefkonijn” is. Dit zorgt regelmatig voor verwarring en lastige situaties. Verder gaat de studie ook veel over duurzaamheid. De thema’s zijn opgedeeld in halve jaren dus als je iets niet leuk vind moet je er wel een half jaar mee bezig zijn terwijl het hiervoor 10 weken was.

Hoe gaat het met je studie? Het gaat goed met mijn studie. Ik heb tot nu toe alles gehaald en ook mijn propedeuse in 1 keer. Ik merk wel dat er nu meer druk op komt te liggen en ik het minder leuk vind. Ik krijg ook wel veel stress van school, maar dat ligt meer aan mezelf.

In hoeverre voel je je op je plek in de studie/ hoe kijk je terug op je keuze? Ik kijk met een positieve ervaring terug op mijn keuze. Ik heb 0 spijt dat ik deze keuze heb gemaakt, want ik vind nog steeds dat Facility Management wel bij mij past.

MEER ERVARINGEN

Econometrie, Rijksuniversiteit Groningen

Femke Schat

Bèta Gamma, Universiteit van Amsterdam
Utrecht

Marit van den Helder

Vastgoed en Makelaardij, Hanze Hogeschool
Utrecht

Sofia Cola