door Gerard Hoogerbrugge

Ondanks dat het eindexamen steeds dichterbij komt en ook het opgeven voor een vervolgstudie steeds belangrijker wordt, heeft een aantal ouders het gevoel dat hun zoon of dochter niet serieus bezig is met een keuze maken voor een vervolgstudie. Vaak zorgt dit voor spanningen in de relatie tussen ouder en kind. De ouder heeft het beste voor met de scholier en is geneigd om hele praktische zaken aan te dragen die zouden moeten helpen met het maken van keuzes. Helaas werken deze zo goed bedoelde adviezen en oppeppers vaak averechts en draagt het niet bij aan een weloverwogen studiekeuze.

De zoon of dochter worstelt vaak zelf ook met de vraag van ‘waarom kom ik niet in beweging?’. De pogingen van ouders om te helpen en van alles aan te reiken, worden door de ouder – kind relatie gefrustreerd.

Juist dan is het goed om er een onafhankelijk persoon bij te halen. Ook de coaches van StudiekeuzeOpMaat laten het begeleiden van de studiekeuze van hun eigen kinderen regelmatig aan collega’s over om alle verstorende ruis van de relatie tussen ouder en kind buiten het keuzeproces te houden. Het kind kan zo betere en snellere stappen maken.

Herkent u iets in het bovenstaande en wilt u op de beste manier helpen, kijk dan eens op www.studiekeuzeopmaat.nl

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken