door Maarten Kerkhofs

Het leuke van een blog schrijven met ervaringen van studenten is dat je weer een reden hebt om ze te contacten. Altijd goed om te horen hoe het met ze gaat en of ze nog steeds de studie volgen die ze hebben gekozen na een studiekeuzetraject. Het zou jammer zijn als dat niet zo is en uiteraard fantastisch als het wel zo is.

Hoe gaat het met Alexander? Die begin 2014 bij mij kwam omdat hij heel erg twijfelde tussen iets doen wat hij heel leuk vond maar waar hijzelf wat minder aan had (AMFI). Of iets waar hij meer aan had dan dat hij het leuk vond (Bedrijfskunde). Hij koos uiteindelijk voor Bedrijfskunde omdat hij dan zelf het leuke in kon vullen.

Na 2 weken werd ik weer gebeld en vertelde Alexander dat hij toch nog wat twijfels had of hij nog een keer langs mocht komen. Uiteraard is dat geen probleem, na het gesprek is hij tot de conclusie gekomen dat hij toch zijn hart en passie wilde volgen en de opleiding op de AMFI ging volgen. Een tijdje geleden mailde ik hem en vroeg hoe het ging:

He Maarten!

Het gaat super goed met me, zowel op school als persoonlijk. Ik heb het afgelopen jaar mijn Propedeuse gehaald en ik ga zelfverzekerd het tweede jaar in. Mis nog steeds de nodige theorie en intellectuele uitdaging in mijn studie, maar ben van plan een universitaire master te gaan doen.

Een heerlijk kort en krachtig mannenantwoord. Daarnaast heb ik ook Simone om een reactie gevraagd. Simone kwam ook begin 2014 langs voor een paar gesprekken en heeft uiteindelijk gekozen voor International Lifestyle Studies op de Fontys in Tilburg. Ook zij volgt gelukkig nog steeds haar studie. Zij was trouwens wat uitgebreider in haar antwoorden:

Waarom koos jij voor een studiekeuzecoach?

Ik heb een studiekeuze traject gevolgd omdat ik echt geen flauw idee had van wat ik nou eigenlijk wilde doen qua studie. Ik heb een erg brede interesse en vond dus heel veel studies ‘wel leuk’. 

Resultaat: wat is het geworden en waar?

Op dit moment zit ik in mijn 2e jaar op Fontys Academy for Creative Industries, hier volg ik de opleiding International Lifestyle studies.

Hoe heb je de coaching ervaren en bij welke coach? En wat heb je geleerd?

Ik werd gecoacht door Maarten Kerfhofs. Hij ging op een prettige en relaxte manier met mij aan de slag om te kijken waar mijn interesses lagen. Eindelijk kreeg ik een beetje zicht op wat ik wel en niet leuk vond aan de verschillende studies door de juiste begeleiding van Maarten.

Mijn studie gaat over:

Op een andere manier naar de wereld om ons heen kijken. Onze studie staat voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen. Dit doen wij door middel van met creatieve denkwijze innoverende concepten te bedenken en te kijken naar de Trends in de maatschappij. De studie is vrij nieuw, de eerste lichting is vorig jaar afgestudeerd. 

Het leukste aan mijn studie vind ik:

Het is ontzettend breed en erg afwisselend, kortom, het verveelt nooit. Je kan je creatieve ei er in kwijt, en dan niet door heel de dag te knippen en plakken maar juist door je creatieve brein aan het werk te zetten. 

Een moeilijk vak vind ik:

Het echte concepting gedeelte. Een concept bedenken is erg leuk maar ook vrij lastig. Ze zeggen bij ons vaak ‘’De eerste 10 ideeën kan je in de prullenbak gooien.’’ Erg frustrerend maar hierdoor kom je wel tot vernieuwende concepten. 

Hoe gaat het nu? Hoe zijn je ervaringen tot nu toe en wat zijn je plannen voor de rest van je studie?

Ik heb het afgelopen jaar hard moeten werken maar heb uiteindelijk mijn eind assessment van het eerste jaar met een 9 gehaald. Iets waar ik ontzettend trots op ben en nooit had durven dromen. Dit bewijst ook wel weer hoe goed ik op mijn plek zit. Het komende jaar gaan we 1 dag in de week aan de slag met een eigen ‘company’. Hierbij mogen we ons eigen bedrijf gaan opzetten.  Dit bedrijfje gaat aansluiten bij 1 van de 6 sectoren waar de studie uit bestaat, dit zijn Health, Living, Food, Appearance, Leisure, Human Movement. (zoals ik al zei: het is erg breed en afwisselend). Ik heb hierbij gekozen voor de sector Food en hoop een geweldig concept op te gaan zetten waardoor jullie hopelijk nog meer van mij gaan horen!

Meer ervaringsverhalen lezen? Zie de pagina ‘Hoe gaat het met?‘ op deze site.

 

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken