door Marjan Kamphuis

Nienke kwam vorige week binnen en straalde. “Ik ben er helemaal uit, het wordt Kinder- en Jeugdpsychologie!”

Toen we enkele maanden geleden aan ons traject begonnen was het eerste wat Nienke zei: “ik wil iets met mensen. Psychologie of criminologie, maar dat ligt veel te veel voor de hand. Ik wil verder kijken dan deze twee opleidingen”.

We zijn aan de slag gegaan en er zijn een aantal studies geselecteerd op basis van onderzoek, een test, opdrachten en gesprekken. Tijdens het coachingsproces werd steeds duidelijker wat voor Nienke passend is. Er bleven twee studies over en deze werden nog eens nauwkeurig op de verschillen onderzocht, namelijk Pedagogische Wetenschappen en Kinder- en Jeugdpsychologie. Door het keuzeproces dat ze had doorgemaakt kon ze precies uitleggen waarom er uiteindelijk een studie als favoriet overblijft. Met overtuiging en een grote glimlach vertelde ze dat ze toch gekozen heeft voor de bachelor psychologie en dan met de master kinder- en jeugdpsychologie, omdat ze later het liefst met jongeren wil gaan werken.

Nu bereidt ze haar laatste opdracht voor. Ze gaat een presentatie geven aan haar ouders en mij over het proces dat ze heeft doorlopen  en waar het toe geleid heeft. Samen kijken we terug op een plezierig  en leerzaam traject en zijn we trots op het resultaat. Het voelt als de voorbereiding van een feest dat grote kans van slagen heeft, omdat er zo zorgvuldig aan gewerkt is.

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken