door Marjan Kamphuis

Na een drukke tijd van examens en tentamens is het heerlijk genieten van je welverdiende rust en vrijheid. Je hebt je ingeschreven voor een studie of voor het volgende studiejaar dus de komende maand kun je je, naast vakantie vieren, ook voorbereiden op praktische zaken.

Als je weet waar je gaat studeren ben je misschien nog op zoek naar een kamer. In sommige steden is dat nog niet zo makkelijk. Misschien heb je voorlopig onderdak gevonden of blijf je nog een poosje thuis wonen. Heb je al wel een plek gevonden dan kun je je kamer inrichten . Een nieuwe fase in je leven kan beginnen.

Als je nog niet echt gekozen hebt of het is anders gelopen dan je dacht, omdat je bijvoorbeeld een negatief bindend studieadvies hebt gekregen, je uitgeloot bent of omdat de studie niet jouw studie bleek te zijn dan heb je nog het een en ander te doen. Je kunt bijvoorbeeld kijken op de site van Studiekeuze123 of op de app van TKMST. Daar is veel informatie te krijgen over studies. Er zijn opleidingen die wél bereikbaar zijn in de vakantieperiode om eventueel jouw specifieke vragen te beantwoorden over studiemogelijkheden. Bereid je wel goed voor met een vragenlijstje als je contact opneemt. Als je enkele studies op het oog hebt kun je ook informeren bij studenten die deze studie al doen. Zij kunnen je een beeld geven van de opleiding en de inhoud van de studie. En misschien kun je eens op de werkvloer kijken bij mensen die in die richting werkzaam zijn. Bedenk ook goed waarnaar je op zoek bent en wat bij je past en probeer een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van die studie(s). Zo kun je de komende maand nog heel goed benutten om uit te zoeken welke opleiding je zou willen doen en of je nog geplaatst kan worden. Kom je er zelf niet uit dan kun je ook kiezen voor de gestructureerde aanpak van een van onze studiekeuzecoaches.

Als je een studie hebt gevonden schrijf je dan zeker in voor de kennismakingsweek. In die week leg je contacten met je medestudenten en leer je je opleiding en stad kennen. Het is best spannend zo’n nieuwe levensfase, dus is het fijn als je snel je plek hebt gevonden.

Ik wens je nog een mooie zomer en vooral veel succes en plezier met je studie!!

CONTACT

Meer weten? Mail, bel of whatsapp ons en kom vrijblijvend kennismaken